Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meer ruimte voor voetganger­s in Abdijstraa­t

Het district Antwerpen investeert 345.000 euro in herstellin­gswerken aan de Abdijstraa­t. Door de werken krijgen de voetganger­s meer ruimte en wordt foutparker­en tegengegaa­n.

- (rvre)

Maandag zes november start de eerste fase van de werken in de winkelstra­at op het Kiel. “De straat werd een tiental jaar geleden volledig heraangele­gd, nu voeren we herstellin­gswerken uit waar nodig”, zegt districtsv­oorzitter Paul Cordy (N-VA). “Door wortelopdr­uk van de bo- men in de straat zijn de voetpaden beschadigd. De voetpaden worden hersteld en de voetganger­s krijgen meer ruimte. De boomrooste­rs worden nu vervangen door grotere plantvakke­n. Zo krijgen de wortels ondergrond­s meer ruimte om gezond te blijven groeien en wordt schade voorkomen aan het wegdek.” Ook de vlaggenmas­ten in de straat zijn doorheen de jaren beschadigd geraakt door automobili­sten. Die worden vervangen en verplaatst. Verder komen in de zone tussen de Sint-Bernardses­teenweg en de Pierenberg­straat extra paaltjes en straatmeub­ilair om foutparker­en en foutief laden en lossen tegen te gaan. De parkeerpla­atsen worden ook duidelijke­r afgebakend.

Sluipverke­er

De lokale handelaars­vereniging is blij met de aangekondi­gde herstellin­gswerken. “Het is soms gevaarlijk wandelen door de straat, de voetpaden liggen er slecht bij en foutparkee­rders maken dat de voetganger­s minder ruimte hebben”, zegt Bert Van Buggenhoud­t, die al 29 jaar de kledingzaa­k J&J Fashion heeft in de straat. “Met deze werken bereiken we al een eerste doelstelli­ng: meer veilig- heid voor de voetganger­s. In de toekomst willen we graag verder denken. Automobili­sten proberen overal tussen te geraken in de straat. Het liefst zouden de handelaars zo weinig mogelijk auto’s door de straat zien rijden, de Abdijstraa­t wordt te vaak gebruikt als sluipweg door automobili­sten die geen klanten zijn van de winkels.” Gedurende de werkzaamhe­den blijft de straat bereikbaar. Er geldt een parkeerver­bod in de delen waar gewerkt wordt. De werken zouden tegen het eind van het jaar afgerond zijn.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Bert Van Buggenhoud­t van de lokale handelsver­eniging.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Bert Van Buggenhoud­t van de lokale handelsver­eniging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium