Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Als uitgelaten schoolkind­eren naar ‘Rocky Horror Show’

-

Gewapend met een ‘fanbag’ vol attributen gaat het publiek elke avond uit de bol tijdens The Rocky Horror Show, de buitenspor­ige cultmusica­l die deze maand The Shop inpakt.

Met al die brave sprookjesm­usicals voor het hele gezin dreigt Vlaanderen in te dommelen. Heel verfrissen­d dus dat The Rocky

Horror Show vijftien jaar na de vorige versie zijn rentree maakt. Een voorstelli­ng waarbij het publiek zich lekker mag misdragen: het blijft zelfs in tijden van modieuze interactiv­iteit een unicum.

In The Rocky Horror Show is dan ook niets zoals het hoort. Het ongeloofwa­ardige verhaaltje van deze parodie wordt gecompense­erd door sterke staaltjes van overacting, met personages waarvan het niet altijd duidelijk is of ze uit uw stoutste dromen of uw ergste nachtmerri­e komen.

Opperseute­n Brad en Janet komen na autopech terecht in het kasteel van Frank’n’Furter, een danig ontspoorde travestiet die zonet met de gespierde Rocky zijn ideale man heeft gecreëerd. Frank’n’Furter zorgt ervoor dat de twee stille waters hun diepste seksuele gronden ontdekken.

De acteurs in de voorstelli­ng gaan er serieus over, en dat geldt ook voor het publiek, dat als een bende uitgelaten schoolkind­eren ‘slet’ en ‘asshole’ roept zodra de namen van Janet of Brad vallen of kwistig met rijst gooit tijdens een huwelijk. Alle oorspronke­lijke ingrediënt­en die van The Rocky Horror Show een succes maakten zijn dus aanwezig, terwijl de humor eigentijds­e toetsen krijgt. Zo komt Brad in een auditie voor The

Voice terecht en zijn er toespeling­en op de Eén-soap Thuis.

Niet gehinderd door de gebruikeli­jke aanwezighe­id van BV’s in de cast, zijn het zowaar vakmensen die hun gang mogen gaan met de buitenissi­ge personages. Laurenz Hoorelbeke zwaait de scepter als Frank’n’Furter, terwijl Sébastien De Smet de show steelt in de ijzingwekk­ende rol van Riff Raff. Baanbreken­d of grensverle­ggend is The Rocky Horror Show vandaag niet meer, maar het blijft wel een feest voor bezoekers die willen meegaan in de absurde humor. En The Shop blijkt een geknipte locatie voor deze voorstelli­ng waarbij je bij voorkeur vooraf al aan de bar gaat hangen.

(gvh)

The Rocky Horror Show, tot 19/11 in De Shop, Rijnkaai 2, Antwerpen. www.deepbridge.be

 ??  ?? The Rocky Horror Show: verfrissen­d weerzien
met absurde klassieker.
FOTO RR
The Rocky Horror Show: verfrissen­d weerzien met absurde klassieker. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium