Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn beste match voor Kontich”

Laurens Van Den Hemel matchwinna­ar tegen Basket Willebroek

- (mas)

Laurens Van Den Hemel was bij Kontich de sleutelfig­uur in de gewonnen derby tegen Basket Willebroek. Met 28 punten was hij zonder twijfel de matchwinna­ar.

“Dit was mijn beste match voor Kontich”, zegt Laurens Van Den Hemel. “Het was een wedstrijd waarin voor mij bijna alles lukte. We speelden in de tweede helft veel beter als ploeg en kregen daardoor meer ruimte. Daar hebben ook Marcus Vermeiren en Glenn Collier van kunnen profiteren.”

“We hadden het heel moeilijk in de eerste helft. Onze coach werd voor de rust uitgeslote­n. Ik vond het persoonlij­k een vrij zware straf, maar het heeft er wel voor gezorgd dat wij in de tweede helft veel scherper en agressieve­r uit de kleedkamer kwamen. We wilden echt alles geven voor de overwinnin­g.”

“Op drie minuten van het einde konden we de match beslissen. Er was enorm veel publiek aanwezig, voor beide ploegen. Na deze overwinnin­g zijn we zo mogelijk een nog hechtere ploeg geworden. Niemand geloofde nog in onze kansen en dat maakte de viering achteraf in de kleedkamer alleen maar uitbundige­r.”

“Sinds de komst van coach Van Britsom krijg ik veel vertrouwen. Hij heeft me op alle vlakken enorm veel bijgeleerd. De progressie die ik de voorbije twee seizoenen heb gemaakt, heb ik grotendeel­s aan hem te danken. Ik ben nog maar 19 jaar en wil geen stappen overslaan. Zo hoog mogelijk spelen, dat is mijn ambitie.”

“Zaterdag krijgen we rode lantaarn Walburge op bezoek. We mogen niet denken dat het een gemakkelij­ke winst zal worden, want dan zouden we bedrogen kunnen uitkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium