Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nathalie Meskens: “Ik heb gevochten tegen de tranen tijdens de opnames”

-

Wat als je nog maar één dag te leven had? Willy Sommers weet intussen wat er gebeurt als Nathalie Meskens met die vraag voor je deur staat: hij trouwde met zijn vriendin Cindy, met wie hij al twintig jaar samen was. Vanavond duikt Meskens met Staf Coppens De Laatste 24 Uur van zijn leven in. Conclusie? “Ik denk dat Staf de liefste papa ter wereld is.”

Erewoord, handje op het hart

b van Nathalie Meskens (35): Staf Coppens wist niet wat hem te wachten stond toen zij bij hem aanbelde voor De Laatste 24 Uur. Eén kleine nuance: in een voorafgaan­d gesprek was de presentato­r van Rijker Dan Je Denkt? en Het

Lichaam van Coppens uitgebreid bevraagd over zijn jeugd, job, gezinsleve­n, angsten, onvervulde dromen, passies, noem maar op. Uit dat brede gesprek kon Staf Coppens onmogelijk afleiden wat Nathalie Meskens voor hem in petto had. Eén ding wil ze wel al verklappen: omdat Staf aangaf dat hij in die laatste 24 uur zo veel mogelijk tijd met zijn kinderen Beau (9) en Nora (7) zou willen doorbrenge­n, mag de fiere vader zijn twee kinderen als een vlieg op de muur observeren vanuit een spiegelkas­t die in de klas staat. Staf is dolblij met de verrassing en houdt het niet droog. “Staf is echt de papa die we allemaal zouden willen”, zegt Nathalie Meskens. “Er zijn natuurlijk nog liefdevoll­e papa’s, maar de kinderen van Staf zijn echt gezegend.”

Morbide humor

“Een feelgoodpr­ogramma dat moedig de grenzen van de morbide humor aftast”, zo werd De

Laatste 24 Uur al omschreven. Meskens benadrukt dat het wel de bedoeling is in die laatste 24 uur het leven te vieren. “Van de vijf mensen met wie ik dit programma al heb gemaakt, ging Staf Coppens er het hardst in mee. Hij was in ieder geval het meest emotioneel. Ruth Beeckmans had op voorhand gezegd: ‘Ik wil niet dat mijn man en mijn kind in het programma opduiken.’ Dat hebben we uiteraard gerespecte­erd. In het begin was Ruth zich ook heel bewust van de camera’s, tot ze ’s avonds met haar vriendinne­n samenzat en het moeilijk kreeg. Willy Sommers was duidelijk ook mee in het verhaal, anders zou hij nooit met zijn vriendin getrouwd zijn. Zoiets doe je niet zomaar omdát het televisie is. Herman Brusselman­s hebben we laten autorijden, wat hij normaal nooit doet. Ben Segers was bereid om zijn hoogtevree­s te overwinnen in ruil voor een groot cadeau voor zijn dochters.”

Slaap nodig

Of er tijdens die laatste 24 uren met die BV’s eigenlijk geslapen is? Toch wel, zegt Meskens: “Gelukkig, want het was best intensief om te doen. Mij heeft het ook wel gepakt. Ik heb tijdens de opnames vaak moeten vechten tegen de tranen. En ik besef goed genoeg dat er mensen zijn voor wie die laatste 24 uur geen oefening is, maar dagelijkse realiteit. Daarom lijkt het me des te zinvoller om de oefening te maken als je gezond bent. Persoonlij­k heb ik geen grote dromen of wensen op mijn lijst staan. Zo leef ik niet, spijt heeft geen zin. Voor mijn laatste 24 uur zou ik wel iets tof kunnen verzinnen, hoor: lekker eten met mijn lief, mijn familie en vrienden, iets heel eenvoudigs. En af en toe even indommelen met het besef: het is goed geweest.”

 ?? FOTO VTM ?? Staf Coppens en Nathalie Meskens in de eerste aflevering van De Laatste 24 Uur.
FOTO VTM Staf Coppens en Nathalie Meskens in de eerste aflevering van De Laatste 24 Uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium