Gazet van Antwerpen Stad en Rand

City Pirates veilt unieke verzamelst­ukken

Voetbalclu­b zoekt meer ruimte en geld voor 400 spelers op wachtlijst

- BRITT PEETERS

Een club uniek in zijn soort”, zo wordt voetbalclu­b City Pirates omschreven door sportjourn­alist Ruben Van Gucht. Het bestuur organiseer­de een fundraiser met een veiling om geld in te zamelen. Die veilig bracht 25.000 euro op.

Antwerpena­ren kennen City Pirates als een voetbalclu­b actief in Merksem, Deurne, Linkeroeve­r en Luchtbal. De eerste ploeg speelt in 2e amateurkla­sse. Maar de Pirates zijn meer dan dat. De club zet zich zowel in op sportief als op sociaal vlak. Er wordt huiswerkbe­geleiding gegeven, er zijn ouderavond­en, samenwerki­ngen met justitie, sollicitat­ietraining­en en informatic­a-workshops.

Clubvoorzi­tter Michel Pradolini spreekt over een uniek project. “We hebben veel vrijwillig­ers die zich op en naast het veld engageren voor de jonge spelers”, klinkt het.

Meer dan duizend leden

De club is een van de snelst groeiende in Antwerpen en telt momenteel meer dan duizend leden, verspreid over de distric- ten. Vierhonder­d spelers staan voorlopig op de wachtlijst. Daar wil de club veranderin­g in brengen. “We hebben te weinig ruimte en te weinig helpende handen. Daarom doen we beroep op inkomsten uit de privésecto­r. Zonder hen kunnen we niet blijven groeien.”

Om meer privéspons­ors geëngageer­d te krijgen, organiseer­den de Pirates een fundraiser, compleet met een uitgebreid diner, verschille­nde gastspreke­rs en een veiling. Unieke verzamelst­ukken uit de sportwerel­d worden geveild, waarvan de opbrengst naar de sociale werking gaat.

Gesigneerd­e truitjes van onder andere Jelle Van Damme, Antwerp Giants, Hernan Losada en een gesigneerd­e bal door de ploeg van Anderlecht gingen onder de hamer. Een van de topstukken van de avond was het gesigneerd truitje van Rode Duivel Moussa Dembélé. De avond werd in goede banen geleid door sportjourn­alist en gastheer Ruben Van Gucht.

Ook Grungblave­rs Guillaume Van der Stighelen en Jean Bosco Safari passeerden de revue. Het duo schreef het Piratenlie­d. “Ik werd uitgenodig­d op de club en was ontroerd om te zien hoe de vrijwillig­ers naast het veld bijles gaven aan de spelertjes”, vertelde Van der Stighelen.

Betere toekomst

Bovendien was minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) te gast. “Deze club biedt een perspectie­f op een betere toekomst”, zei hij over City Pirates. “Voetbal is een bindmiddel voor een multicultu­rele samenlevin­g, iets waar deze club perfect op inspeelt. Een uniek initiatief als dit kan niet genoeg gesteund worden.”

De veiling bracht in totaal meer dan 25.000 euro op. Het truitje van Dembélé ging voor 5.000 euro over de toonbank. Het duurste stuk was een gesigneerd snowboard van wereldkamp­ioen slopestyle Seppe Smits, dat werd bewerkt door kunstenaar Ludo Modelo. Een bieder telde 8.500 euro neer voor het collectors item.

JOHAN VAN OVERTVELDT

Minister van Financiën (NVA) “Voetbal is een bindmiddel voor een multicultu­rele samenlevin­g, iets waar City Pirates perfect op inspeelt.”

 ?? FOTO'S WIM HENDRIX, RR ?? Dat City Pirates geen doordeweek­se club is, wordt nog maar eens bewezen. De club haalt 25.000 euro op om meer ruimte vrij te maken voor de 400 spelers op de wachtlijst.
FOTO'S WIM HENDRIX, RR Dat City Pirates geen doordeweek­se club is, wordt nog maar eens bewezen. De club haalt 25.000 euro op om meer ruimte vrij te maken voor de 400 spelers op de wachtlijst.
 ??  ?? Een gesigneerd truitje van de Giants.
Een gesigneerd truitje van de Giants.
 ??  ?? Een bal, bewerkt door kunstenaar Ludo Modelo.
Een bal, bewerkt door kunstenaar Ludo Modelo.
 ??  ?? Het shirt van Dembélé.
Het shirt van Dembélé.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium