Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We merkten dat de grote goesting er weer was”

-

Vijf jaar nadat ze er de brui aan hadden gegeven, gaan De Kreuners weer spelen. De populaire groep rond zanger Walter Grootaers (62) trekt deze zomer het land rond met hun grootste hits. “Alle agenda’s vielen goed”, zegt Grootaers. “We kijken er naar uit.”

“Het gaat hard”, zegt manager Rick Tubbax. “De reünie is nog maar net aangekondi­gd, en de telefoon staat al roodgloeie­nd. Het eerste concert – op 19 juni in de AB Club – is trouwens al volledig uitverkoch­t.” Een dag later staan De Kreuners in De Casino in SintNiklaa­s, daarna volgt een resem shows op Vlaamse festivals.

Hoe komt het dat De Kreuners, met ook onder meer bassist Axl Peleman en drummer Ben Crabbé, vijf jaar na hun grote afscheid in het Sportpalei­s toch weer gaan spelen? “We zijn mekaar regelmatig blijven zien, en dat was altijd heel plezant”, vertelt Walter Grootaers. “Ze hangen meestal de vlag uit als we ergens afspreken

(lacht).”

“We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was, en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiek­ot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op, en vooral: we beleefden er veel plezier aan. Alle agenda’s vielen goed voor volgende zomer, en de organisato­ren zijn ook blij dat we weer opduiken. We kijken er echt naar uit.”

Er is ook ‘nieuw’ werk uit van De Kreuners. Nu verkrijgba­ar: de single Viktoria, een cover van Victoria van The Kinks, de Britse band waarmee het voor De Kreuners veertig jaar geleden allemaal begon.

 ?? FOTO WARNER MUSIC ?? Vijf jaar na hun afscheid kondigen De Kreuners een comeback aan.
FOTO WARNER MUSIC Vijf jaar na hun afscheid kondigen De Kreuners een comeback aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium