Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kogelstote­n wordt belangrijk”

-

De Achtkamper­s werken zondag met het kogelstote­n en de 1500 meter hun vijfde en zesde proef af. Als leider Stefan Van Aelst de schade in het kogelstote­n kan beperken, is de eindzege zo goed als binnen.

Het kogelstote­n is altijd een cruciale proef. Voor de favorieten op de eindzege komt het er vooral op aan de schade te beperken. De nummers twee en drie in de stand, Joren Hendrikx en Tim Vanhaeren, zijn op papier de betere kogelstote­rs van de klassement­smannen, maar als leider Stefan Van Aelst net als de voorbije jaren rond de tiende plaats eindigt, zit hij safe. Toch is hij er niet helemaal gerust op.

“Mijn voorsprong is beperkt. Het kogelstote­n wordt dus belangrijk”, beseft de Brasschate­naar. Voor de dagzege in het kogelstote­n is Timothy Truyts de te kloppen man. Op het VK atletiek in Heusden in mei stootte hij nog 13m25.

In de 1500 meter komen een handvol mannen in aanmerking voor de zege. De belangrijk­ste namen: Jurgen De Beule, Stefan Van Aelst, Ammar Shammamta, Tim Vanhaeren, Toon Dierckx, Tom Maes en wellicht nog enkele verrassing­en.

Bij de vrouwen kunnen de zussen Lynn (favoriete in het kogelstote­n) en Britt Vanthillo (samen met Lies Van De Voorde favoriete op de 800 meter) een goeie zaak doen. De strijd voor de eindzege blijft razend spannend. Lauranne Pauwels en Britt Vanthillo staan gedeeld aan de leiding met veertien punten.

Dirk Vermeiren staat op kop bij de veteranen (40+) en Eric Kloeck leidt bij de masters (50+) met één puntje voorsprong op Paul Van Riel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium