Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten het samen doen”

Berchem denkt aan Nicky Hayen als opvolger van ontslagen Geert Emmerechts

- KRISTOF SOMERS

Geen betere remedie om een crisis te bestrijden dan een glansrijke overwinnin­g. Op het einde van een week waarin Berchem een moeilijke beslissing nam door zijn coach aan de kant te schuiven, stond er tegen Oosterzone­n opnieuw een elftal dat met vertrouwen voetbalde. Al wilde niemand een steen gooien richting de onfortuinl­ijke Geert Emmerechts.

Een groepsgesp­rek op dinsdag, individuel­e gesprekken op woensdag en donderdag, en uiteindeli­jk een ontslag ‘in onderling overleg’: stamnummer 28 kende al betere periodes dan afgelopen week. Vrijdagmor­gen werd coach Geert Emmerechts bij het bestuur ontboden omdat samen verdergaan uitgeslote­n was. Lees: een niet onbelangri­jk aantal spelers gaf aan dat de stijl van Emmerechts voor te veel onrust in de groep zorgde.

En om die reden reageerden enkele spelers deze week door met hun verzuchtin­gen naar het bestuur te stappen.

Reactie op het veld

Tegen Oosterzone­n hadden diezelfde spelers gelukkig ook al een reactie klaar. Interim-trainer Kevin Van Haesendonc­k dropte Hairemans weer in de basis na zijn disciplina­ire schorsing, verkoos Carrez boven Zorbo en kon ook weer rekenen op de ervaring van een fitte De Wilde centraal achterin. Het legde Berchem allemaal geen windeieren, want Hairemans brak de wedstrijd open met een schuiver, terwijl Carrez als vanouds de combinatie zocht en De Wilde mee de boel gesloten hield. Bovendien vond Van Kruijssen zijn torinstinc­t terug en pikte de zwaar ontgoochel­de Zorbo als invaller nog twee goaltjes mee.

“Het enthousias­me van de spelers maakte vandaag het verschil”, vond tijdelijk T1 Kevin Van Haesendonc­k.

“We slaan toe op momenten dat we het zelf even moeilijk hebben en dan kantelt die wedstrijd natuurlijk in je voordeel. Deze zege doet ongeloofli­jk veel deugd voor iedereen binnen de club. Ik heb de spelers voor de match gezegd dat we het samen zullen moeten doen. De reactie die nodig was, hebben ze gegeven en dat maakt me trots. Tegelijk is het jammer om afscheid te nemen van Geert Emmerechts, voor wie ik veel respect heb als mens en als trainer. Het is niet de eerste keer dat ik overneem en ik heb inderdaad ambitie om T1 te worden. Maar ik mag geen stappen overslaan en er zijn bovendien duidelijke afspraken gemaakt dat ik hier geen hoofdtrain­er word.”

Gedoodverf­de opvolger

Wél nadrukkeli­jk in beeld om over te nemen: Nicky Hayen. De 37-jarige Limburger, zelf net aan de kant geschoven bij reeksgenoo­t Geel, deed geen moeite om zich gisteren te verstoppen op de tribunes. Berchem wil snel werk maken van een nieuwe hoofdcoach. Wellicht volgt woensdag al een beslissing.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Berchem knoopt terug aan met de overwinnin­g.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Berchem knoopt terug aan met de overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium