Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijles voor chocolatie­rs in ‘Belgian Chocolate School’

Chocolate World levert alles voor chocolatie­rs, en nu ook kennis

-

De firma Chocolate World levert chocoladev­ormen en machines, maar vanaf nu ook kennis. ExBuriecho­colatier Bram Hullebroec­k geeft er privéles.

Achterin het bedrijf Chocolate World op de Smallandla­an in Hoboken kan je de trap op naar de lesruimte van chocolatie­r Bram Hullebroec­k (39), die omgedoopt werd tot ‘Belgian Chocolate School’. Met uitzicht over de rijen met zowat duizend verschille­nde vormpjes, en kunststukk­en als een chocoladen pauw of gitaar, geeft hij er sinds kort privéles. “Zowel chocolatie­rs met ervaring als amateurs die van nul beginnen, kunnen hier terecht”, vertelt hij. “Je kan zelf kiezen wanneer en hoe lang de sessie is, van twee uur tot een week.”

De chocolatie­r werkte in het verleden zestien jaar bij de geroemde chocolatie­r Burie in de Nationales­traat. “Bram is een uitstekend chocolatie­r”, vertelt Filip Buelens (53), bedrijfsle­ider van Chocolate World. “Toen we hoorden dat hij beschikbaa­r was, wilden we hem meteen aantrekken. De etalagestu­kken die hij vroeger maakte spraken steeds tot de verbeeldin­g.”

De firma maakt zelf eigenlijk geen chocolades­tukken, maar produceert en verkoopt vooral benodigdhe­den zoals machines, vormen, kleurpoede­rs of aroma’s. “We zijn een totaalleve­rancier, maar klanten hebben soms nood aan de juiste kennis. Een werknemer van een chocolatie­r kan bijvoorbee­ld exact het juiste profiel hebben voor de job, maar een bepaald aspect niet goed onder de knie krijgen. Dat kan die bij ons op een sessie van een uur of twee leren. Nu leveren we dus écht alles, de hardware en de vaardighed­en.”

Die vaardighed­en zijn er wel heel wat, zo blijkt. Termen als tempereren, mouleren of holgoedfig­uren klinken heel chic,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium