Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsbrug eindelijk volledig klaar

-

De definitiev­e aanloophel­ling naar de nieuwe fietsbrug over het Albertkana­al werd gisteren in gebruik genomen.

De tijdelijke helling, die niet op erg veel bijval kon rekenen van de gebruikers, wordt deze week verwijderd. Ondertusse­n kunnen fietsers en voetganger­s de definitiev­e helling gebruiken. “Die draait in een bocht van negentig graden en komt uit op een soort berm. Die kunnen gebruikers naar twee richtingen volgen, ofwel naar de Vaartkaai, ofwel naar de richting van de Campiniast­raat waar een nieuw fietspad aangelegd werd”, weet Tim Van der Schoot van Beheersmaa­tschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

“De huidige helling is minder steil en de gebruikers zullen eenvoudige­r boven geraken dan op de tijdelijke. Op deze aanloophel­ling werd voorlopig nog een soort van roofing gelegd omdat de temperatuu­r nog te laag is om een anti-slipcoatin­g aan te brengen. Dat zal pas in de lente gebeuren.”

Met de aanleg van de helling zijn de werken in de buurt nog niet achter de rug. “Waar de aanloophel­ling aan de kant van Merksem aankomt, komt op termijn een nieuwe groenzone. De helling van de vorige IJzerlaanb­rug werd ondertusse­n ook volledig weggehaald. Tussen de bermen van die oude helling legt de aannemer een tijdelijke weg aan die dient als omleidings­weg als de werken aan de Oosterweel­verbinding starten. Tenslotte wordt ter hoogte van de fietsbrug de Vaartkaai heraangele­gd en het Albertkana­al verbreed. In de zomer van 2018 moeten alle werken klaar zijn.”

Na de opening van de aanloophel­ling gisterenoc­htend kregen de eerste zevenhonde­rd gebruikers van de fiets- en wandelbrug koffiekoek­en en een warm drankje aangeboden door de districtsv­oorzitters van Merksem, Luc Bungeneers (N-VA), en Antwerpen, Paul Cordy (N-VA), en de schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). “De IJzerlaanf­ietsbrug biedt niet alleen kansen voor de mobiliteit, maar ook voor de leefbaarhe­id van deze buurt. De fietsbrug vormt een cruciale schakel in de verbeterin­g van de fietsinfra­structuur in de omgeving”, klinkt het bij de schepen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium