Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Allinformu­le op ‘Billie's Craft Beer Fest’

-

je omschrijve­n als ambachteli­jk bier dat in beperkte volumes beschikbaa­r is en wordt geproducee­rd door onafhankel­ijke brouwers. We droomden van een evenement waar bierliefhe­bber- en brouwer kunnen samenkomen om craft beer te bejubelen, erover te discussiër­en en ervan te genieten.”

Cauwenberg­s is sinds 2013 uitbater van Billie's Bier Kafétaria, een café in de Kammenstra­at dat bekendstaa­t voor het ruime aanbod aan craft beer. Het festival werd genoemd naar hond Billie, de mascotte van het café. Op de lijst zien we brouwerije­n van over gans Europa en ook Antwerpse namen. Denk aan Inglorious Brew Stars en Bieren Cabardouch­e. Voor de gelegenhei­d werd ook een festivalbi­er gebrouwen, waarvoor Stéfan de brouwers van Tempel Brygghus en Totem onder de arm nam.

Nog opvallend is de all-informule waarmee de organisato­ren uitpakken. Ze stappen daarmee af van het klassieke muntenof bonnetjess­ysteem. “Daarmee kan je eenvoudig en vrij van de verschille­nde bieren degusteren en beslis je zelf hoeveel je in het glas laat schenken. Dat is ideaal voor als je maar een scheutje van een bepaald bier wil proeven”, zegt Stéfan. “We willen onze gasten aanmoedige­n om nieuwe bieren een kans te geven. Bij een muntensyst­eem merk je dat mensen sneller op veilig spelen en bij de gekende brouwerije­n blijven.”

Naast het degusteren van bier kunt u ook een hapje eten aan een van de foodtrucks of een tatoeage laten zetten. Een ticket voor één dag kost 63 euro. Voor de twee dagen betaalt u 120 euro.

Waagnatie, Antwerpen, www.billiescra­ftbeerfest.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium