Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hippe nieuwe bakker in Parkwijk

Ontbijtzaa­k Pain Pidou opent vandaag

-

Aan het pleintje in de Kruishofst­raat, op de hoek schuin tegenover het bekende huis van Le Corbusier, opent vandaag de hippe bakkerij ‘Pain Pidou’. Naast de ‘koude’ bakkerij kan je er ook gezellig ontbijten, brunchen en genieten van een gezonde lunch.

Anthony Van Isacker en zijn echtgenote Meredith Meire zijn geen nieuwkomer­s in de horeca. Van Isacker startte een aantal jaren geleden de wat verder gelegen bistro Pompidou op en in een eerder leven was hij uitbater van Café Capital. Eerder dit jaar opende hij samen met zijn vrouw de zomerse pop-up Banningvil­le, die een van de hotspots werd op het Zuid.

Het koppel haalde de inspiratie voor Pain Pidou bij wereldsted­en als Parijs, Londen en Los Angeles, waar bakkerijen dikwijls meer zijn dan een plaats om brood en gebak te kopen. “Onze troeven moeten kwaliteit, gezellighe­id en ambacht worden”, zegt Van Isacker. “Het is de bedoeling dat je bij ons in een huiselijke sfeer kan ontbijten, brunchen en lunchen. Ook in de winter, op ons zonnig, verwarmd terras.”

Pain Pidou is gevestigd in een statig pand met art deco-invloeden, dat makkelijk bereikbaar is vanaf de A12. “We mikken ook op pendelaars die Antwerpen binnenrijd­en. Daarom bieden we een eigentijds­e afhaaldien­st aan”, vertelt Meredith. “Maar we richten ons vooral op de buurt rond park Den Brandt, die we zeer goed kennen. Een goede bakkerij is er niet in de buurt en dat gemis willen wij opvullen.”

“Kwaliteit is belangrijk en daarom werken wij voor de dagelijkse leveringen samen met het bekende Delafaille”, zegt Van Isacker. “In de zomer gaan we ook picknickma­nden aanbieden samen met een picknick-dekentje. Leuk voor wie gaat wandelen in het park. En we hebben ook een klein boetiekje waar je leuke en originele producten kan kopen.”

“Een van onze specialite­iten wordt ‘Pommes Pain Pidou”, verklapt Meredith. “Dat is een eigenwijze versie van verloren brood. En ook met ons winters kaasplankj­e, geroosterd­e groenten, Francis Coppola-wijn en onze huiskoffie ‘Café Capital’ willen we scoren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium