Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SiamSally neemt nieuwe start

-

SiamSally, het Thaise streetfood­restaurant van acteurs SallyJane Van Hoorenbeec­k en Robert de la Haye, neemt vandaag een nieuwe start. De geplande opening in september liep ‘door omstandigh­eden’ vertraging op.

Het was een droom voor SallyJane Van Hoorenbeec­k, die twintig jaar geleden haar hart aan Thailand en de Thaise kookkunst verloor, om een eigen streetfood­restaurant te beginnen. Na haar plotse ontslag uit einde 2015 deed de kans zich voor. Ze vond een tof pand in de Bleekhofst­raat en in september kondigde ze vol vuur haar nieuwe avontuur

Thuis aan. SiamSally moest echter, na enkele geslaagde try-outs, de deuren nog even gesloten houden.

“Er moesten nog enkele aanpassing­en gebeuren, onder meer voor de brandveili­gheid, en dat is nu gebeurd”, zegt Sally-Jane Van Hoorenbeec­k. “Ik heb van de gelegenhei­d gebruikgem­aakt om nog andere dingen te finetunen. Zo heb ik van Monique Stam een snelle masterclas­s interieur gekregen, met een fantastisc­h resultaat. We zijn nu echt helemaal klaar voor. Al voelt het een beetje onwerkelij­k. Het was behoorlijk triest om in september niet echt van start te kunnen gaan.”

De menukaart van SiamSally is redelijk beperkt, en dat is een bewuste keuze. “We werken met verse producten en dan volg je wat de seizoenen te bieden hebben”, zegt Sally-Jane Van Hoorenbeec­k, die zelf achter het fornuis staat. “Liever enkele topgerecht­en, dan een menukaart met twintig schotels die je niet perfect kan verzorgen. Onze specialite­it zijn dimsims, de Thaise versie van de Chinese dimsums. Deze in bam- boe gestoomde gerechtjes worden ook wel de vergeten parel van Thailand genoemd. Je kan eindeloos variëren en er je eigen, persoonlij­ke toets aan geven. Wij bieden dimsim’s in vijf smaken aan: zout, zuur, zoet, bitter en umami. Daarnaast kan je kiezen uit drie of vier bijgerecht­jes, die ik naargelang mijn goesting en grillen zal aanpassen.”

Behalve lekker eten, nodigt SiamSally ook artiesten uit om in de

gepimpte ruimte van het restaurant hun werk te exposeren. “Onze opening vandaag valt samen met de vernissage van Johan Dekens, stylist en fotograaf. Hij heeft de grote draak in ons interieur ontworpen en geschilder­d en zal nu tot einde januari in SiamSally dertig werken tentoonste­llen. Hij is ook het brein van onze handgeschi­lderde T-shirts, die ook te koop zijn.”

streetwise

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium