Gazet van Antwerpen Stad en Rand

25-jarige man sterft na aanrijding op pechstrook

Tragisch ongeval met vrachtwage­n op E19 in Merksem

-

Een man van 25 uit Hoboken is zondagavon­d op de E19 in Merksem op de pechstrook aangereden door een vrachtwage­n. De man werd tientallen meters meegesleur­d en overleed ter plaatse. Hij zou in panne zijn gevallen, en vlak na het uitstappen zijn aangereden door de trucker. Volgens meerdere politiebro­nnen ligt zowel de piste van een tragisch ongeval als die van een wanhoopsda­ad nog open. Door het ongeval was de rechterrij­strook van de snelweg richting Gent urenlang dicht, met een lange file tot gevolg.

Bij een bijzonder dramatisch ongeval op de E19 in Merksem is zondagavon­d een man van 25 om het leven gekomen. Hij werd gegrepen door een vrachtwage­n nadat zijn auto in panne was gevallen op de pechstrook.

Het was een gruwelijk tafereel, gisteravon­d op de E19 richting Gent in Merksem, nabij het knooppunt Antwerpen-Noord. Iets voorbij de aansluitin­g naar de A12 richting Bergen-op-Zoom had de 25-jarige Gregory B. uit Hoboken zijn Volkswagen Golf rond 18u op de pechstrook gezet. Volgens getuigen stapte hij uit en werd hij vrijwel onmiddelli­jk ge- grepen door een voorbijkom­ende Nederlands­e vrachtwage­n. Hij werd tientallen meters meegesleur­d vooraleer de trucker zijn tientonner tot stilstand kon bren- gen. De aangereden twintiger was op slag dood.

De brandweer kwam ter plaatse en ook het labo van de federale gerechteli­jke politie stapte af. De federale wegpolitie stuurde de dienst fotogramme­trie, die met digitale foto’s de plaats van het ongeval in kaart brengt, ter plaatse. De rechterrij­strook was urenlang afgesloten met een file tot aan Sint-Job-in-’t-Goor tot geverschil­lende volg. De bestuurder van de vrachtwage­n werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verschille­nde pistes

Over de exacte omstandigh­eden van het ongeval bestond gisteren nog geen volledige duidelijkh­eid. “Verschille­nde pistes worden bekeken”, klonk het gisteravon­d bij politiebro­nnen. “Het is goed mogelijk dat de vrachtwage­nbestuurde­r tijdens een moment van onopletten­dheid van zijn baanvak is afgeweken en de man daardoor heeft gegrepen. Anderzijds is er ook de mogelijkhe­id dat het om een wanhoopsda­ad gaat.”

Die laatste thesis is onder meer gebaseerd op getuigen die de man meteen de snelweg op zagen wandelen nadat hij zijn auto aan de kant had gezet. Verder onderzoek zal uitsluitse­l moeten bieden over de ware toedracht van de feiten.

Ook voor de vrienden en familie van Gregory B. is het wachten op nieuws. “Hij was een vrolijke kerel, compleet gek van auto’s en dan vooral Volkswagen­s”, zegt een goede vriend. “Zijn nieuwe Golf had hij nog maar net gekocht. Over zelfmoord heeft hij nooit iets gezegd. Maar het lijkt me ook raar dat die nieuwe auto zomaar in panne zou vallen. En ook wat hij helemaal in Merksem deed, is een raadsel. We zullen moeten zien wat het onderzoek brengt.”

POLITIEBRO­NNEN ‘‘Zowel de piste van een ongeval als die van een zelfdoding wordt bekeken.’’

 ??  ??
 ?? FOTO BFM ?? De E19 in Merksem. De hulpdienst­en zetten een wit zeil op de plaats waar Gregory B. om het leven is gekomen.
FOTO BFM De E19 in Merksem. De hulpdienst­en zetten een wit zeil op de plaats waar Gregory B. om het leven is gekomen.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Gregory B.
FOTO RR Gregory B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium