Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twintiger komt om bij woningbran­d

-

Bij een hevige brand in het WestVlaams­e Zedelgem is zaterdag Wim Bogaert (28) om het leven gekomen. De twintiger was in slaap gevallen op de zolderkame­r van vrienden, maar de bewoners zelf wisten niet dat Wim ’s nachts het huis was binnengeko­men. Alle hulp kwam daardoor te laat.

Een vriendengr­oepje uit het West-Vlaamse Zedelgem verzamelt al jaren op de zolderkame­r bij een van de vrienden thuis. In het weekend spelen ze er voornameli­jk videospell­etjes. Ook vrijdagnac­ht was dat het geval. Maar Wim Bogaert (28), een van de vaste vrienden, was uitzonderl­ijk met andere kameraden op café. Op de terugweg van het café zakte de twintiger af naar de vaste zolderkame­r. “Toen hij merkte dat zijn kameraden al sliepen, heeft hij besloten om daar te blijven slapen”, vertelt zijn vader Dirk.

Later ontstond er een brand op de zolderverd­ieping. Wellicht werd dat veroorzaak­t door een elektrisch vuurtje. De bewoners, een mama en haar twee meerderjar­ige zonen, raakten op tijd buiten en bleven ongedeerd. Maar zij wisten niet dat Wim op de bovenverdi­eping aanwezig was. Pas nadien vond de brandweer het lichaam van de twintiger. “Ik neem zijn vrienden niets kwalijk”, zegt papa Dirk. “Het is gewoon een onwaarschi­jnlijk verschrikk­elijk toeval. Ze wisten niet dat Wim daar was gaan slapen.”

De woning waar de brand ontstond, werd onbewoonba­ar verklaard. Het gezin wordt opgevangen in een noodwoning.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium