Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste deel park in bocht van Schelde klaar in 2018

-

greerd in de nieuwe kaaimuren en heeft een oppervlakt­e van 2 hectare. Bovenop het uitkijkpun­t wordt een grasperk met 65 bomen en een wandelpad aangelegd.

Alles is onderdeel van de eerste fase van de aanleg van het park. Aan de Kattendijk­brug, die in de toekomst de ingang van het park zal worden, wordt dit jaar ook nog parkeerpla­ats voor negentig auto’s gebouwd. De eerste fase van de aanleg zal ongeveer anderhalf jaar duren en moet dus in de tweede helft van volgend jaar klaar zijn.

Volgend jaar wordt ook de Droogdokke­nweg, die lichtjes van locatie verandert, heraangele­gd. Nog meer richting noorden zal de verdere heraanleg afhangen van de timing van de werken aan de Royersslui­s.

Daar gaat het om een parkzone van nog eens 8,5 hectare. Trekpleist­er daar is de getijdenoe­ver met slikken en schorren. Maar er komen ook wandelpade­n en speelzones voor kinderen. De werken aan de Royersslui­s zijn gepland tussen 2018 en 2024. De verwachtin­g is dus dat ten laatste in 2025 met de tweede fase van het park kan begonnen worden.

Op deze locatie zullen trouwens ook nog een aantal andere werken worden uitgevoerd. Om het achterligg­ende gebied te behoeden voor overstromi­ngen, gaat Waterwegen en Zeekanaal de dijk met 1 meter verhogen. Het gaat om zachte glooiingen die opgaan in de omgeving. Van een muur zal er dus geen sprake zijn. In totaal is er een budget van 10,2 miljoen euro voor dit project voorzien.

Het koninginne­nstuk in de buurt moet een nieuw maritiem museum op de droogdokke­nsite worden. De eerste steen daarvan wordt pas in de volgende legislatuu­r gelegd. In principe wordt in 2019 een architect of ontwikkela­ar aangeduid om de klus te klaren. Het is nog niet bekend wanneer het museum klaar zal zijn.

PATRICK VAN DE PERRE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium