Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oorwurm maakt comeback voor goede doel

-

De kandidaten van het tvprogramm­a komen samen op Antwerpse bodem voor een

Samen met een duizendtal deelnemers zingen ze nog een keer het ZuidAfrika­anse gospellied dat nog tot weken na het programma door menig hoofd spookte.

Hans De Winter is professor in de farmaceuti­sche wetenschap­pen aan de UAntwerpen. Hij is mee de drijvende kracht achter het initiatief. “Het was winnaar Davey Van Rode die voorstelde om samen iets te doen voor het goede doel. Ik dacht dat het leuk zou zijn om nog eens boven te halen. Na het programma werd ik nog wekenlang geconfront­eerd met dat nummer. Studenten zongen het in de gangen, luid genoeg om het toch elke keer te horen”, lacht Hans.

Op 21 december komt het voltallige team samen, op uitzonderi­ng van Bertrand Vanderbeke­n omdat hij in het

De Mol-kandidaat

Shosholoza buitenland zit. “We roepen zo veel mogelijk mensen op om mee te komen zingen met ons. We hopen een duizendtal zangers samen te krijgen. Op 21 december komen we samen aan het Hof van Liere op de universite­it. We hebben dan iets minder dan een uur de tijd om met iedereen te repeteren en de tekst in te oefenen, maar het is geen moeilijk nummer. Dankzij kandidate Annelies Cooymans zal Hans Primus ons begeleiden als koorleider.”

Wie mee wil doen, kan kiezen om een deelnemers­ticket te kopen voor 3, 5, 10 of 25 euro. Elke deelnemer krijgt de tekst van het nummer. De opbrengst van het geïmprovis­eerde koor gaat integraal naar vzw ‘SAMEN’ dat projecten voor kinderen in armoede op poten zet in Zuid-Afrika, niet toevallig het land waar de opnames van gedraaid werden. “Tijdens de opnames merkten we dat er nog veel armoede is in het land, maar ook vooral dat er ongeloofli­jk positieve mensen wonen. We hebben dus niet lang moeten nadenken over ons goede doel.”

De Mol

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium