Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 17E SPEELDAG

Hassane Bandé Aleksandar Jankovic zet zijn pionnen goed neer

-

Na de bekeruitsc­hakeling nam KV Mechelen revanche op Genk. Het boekte een belangrijk­e zege, met Nicklas Pedersen in de hoofdrol. Al was zijn maatje voorin, Hassane Bandé, allesbehal­ve een figurant. Een koningskop­pel in de maak? “We voelen elkaar heel goed aan.”

Met twee uitmatchen in het verschiet kon KV Mechelen maar beter winnen. Door voor het eerst dit seizoen drie keer te scoren, lukte dat ook. De eerste goal kwam op naam van Joseph Aidoo, de Genkse verdediger die na zijn bekerpenal­ty de Mechelse fans ging jennen - Nummer twee en drie kwamen van de rechter van Nicklas Pedersen. Drie goals in vier dagen voor de 30-jarige Deen: hij was zichtbaar content.

“Dat is een tijdje geleden, dus uiteraard geniet ik hiervan”, zei Pedersen. De vorige keer dat hij in één match tweemaal raak was in april 2015, met AA Gent tegen Standard. “De laatste weken zit ik goed in mijn vel, fysiek word ik ook alsmaar sterker. Vanavond speelde ik 70 minuten, woensdag ook. Het is lang geleden dat ik in zo’n goeie conditie zat, en dat heb ik nodig om te presteren.”

Wat hij ook nodig heeft zijn kansen. Die kreeg hij nu, dankzij Bandé en Matthys. “Iedereen was scherp, ook in het laatste derde van het veld - dat ontbrak vroeger al eens. We creëerden eindelijk veel kansen. Want het is niet zo dat ik de voorbije maanden veel heb laten liggen. Er waren gewoon niet veel mogelijkhe­den om te scoren.”

Tegen Antwerp bleef hij ook op de bank. “Maar door een voedselver­giftiging een paar dagen voordien was ik niet honderd procent, dus ik kon de coach wel begrijpen. Al had ik die laatste twee kansen toen wel willen krijgen.”

karma’s a bitch.

(glimlacht)

Hoe dan ook is Pedersen, vanwege zijn profiel, Jankovic’ spits nummer één. En de Servische coach vond afgelopen week een manier om hem nog beter te laten renderen: hij zette Bandé mee centraal. Voor conclusies is het nog vroeg, maar op basis van de matchen tegen Genk is een vast aanvalsduo in de maak. “Het klikt met Hassane, ja. We voelen elkaar heel goed aan”, zegt Pedersen. “Hij heeft een beetje van alles. Belangrijk is vooral dat hij diep gaat en zo meer ruimte tussen de lijnen creëert. En dat hij een goeie luisteraar is. Ik praat vaak met hem, ook op training. Alles wat ik zeg, pikt hij goed op. Het is een slimme kerel en zal daarom ver geraken.”

Beide aanvallers hadden zaterdag wel hun handen vol. “Hassane en ik moesten ook veel lopen, ja. Voor rust weken de middenveld­ers van Genk uit naar de flank en daar hadden we als ploeg moeite mee. Dus moesten wij twee hen volgen, terwijl we al een mannetje hadden. Niet evident, na die zware match van woensdag, al denk ik dat Hassane er minder problemen mee heeft dan ik. Hij blijft maar gaan, ik denk dat hij nu nóg een match kan lopen.”

(grijnst)

Of Pedersen - Bandé het koningskop­pel blijft? “Laten we hopen”, zegt de Deen, die ook hoopt op een knalpresta­tie komende zaterdag. Niet alleen wordt het zijn honderdste match in de Belgische eerste klasse. In Oostende speelt hij ook op het veld van zijn vorige ploeg, waar hij nooit een echte kans heeft gekregen. “Misschien speel ik meer minuten in deze ene match dan in anderhalf jaar bij Oostende. Ik heb ginder zelfs nooit in de basis gestaan in eigen huis en ook nooit in eigen huis gescoord. Een verschrikk­elijke statistiek, ja! Tijd om daar veranderin­g in te brengen.”

(lacht)

Ook Bandé ziet een vast duo met Pedersen

zitten. “We begrijpen elkaar”, zegt de Burkinees. “Met zijn techniek houdt hij de ballen goed bij en hij heeft de intelligen­tie om mij juist te lanceren. We gaan zeker nog vaker scoren samen.” Zelf scoorde Bandé voor de vierde match op rij niet. Maar hij had genoeg andere mooie dingen in petto. “Ach, zolang de ploeg maar wint. En een assist is ook leuk.”

De scouts zagen weer dat het goed was, ook die van Ajax. Net als PSV zijn de Amsterdamm­ers geïnteress­eerd. Ze namen al contact op met KV Mechelen en deden een bod. Maar ze zijn natuurlijk lang niet alleen en in de winter mag Bandé niet weg.

(glimlacht)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium