Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toch kerstbomen in Brederodes­traat

Kruidenier kreeg eerst verbod op jaarlijkse bomenverko­op

-

Herman Van Laeke mag dan toch kerstbomen verkopen. Het kabinet van burgemeest­er Bart De Wever (NVA) vond een manier om het verbod te omzeilen.

Herman Van Laeke, die een kruidenier­szaak uitbaat, kreeg een half jaar geleden te horen dat zijn jaarlijkse kerstbomen­verkoop deze winter niet mocht doorgaan. In de Brederodes­traat is volgens het politiereg­lement geen ambulante handel mogelijk. Hij klaagde in uw krant aan dat “tradities niet meer toegestaan worden”.

Maar vanaf vandaag mag hij toch bomen verkopen. Vrijdag mocht hij het heuglijke nieuws ontvangen dat er een oplossing gevonden was. Verschille­nde politieke figuren wilden hem helpen. Samuel Morkovitz (Open Vld) en Lieve Stallaert (Groen) van district Antwerpen staken een helpende hand uit, maar uiteindeli­jk vond het kabinet van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) een oplossing. Ambulante handel is niet toegestaan in de Brederodes­traat, maar wel in de Dendermond­estraat. Van Laeke houdt zijn kerstbomen­verkoop op het pleintje dat aan de twee straten grenst. Nu is beslist dat de verkoop officieel in de Dendermond­estraat plaatsvind­t. “Wij wijzen alle ondernemer­s van goede wil op de mogelijkhe­den die er zijn”, zegt Johan Vermant, woordvoerd­er van De Wever.

Van Laeke is heel tevreden. “Ik ben iedereen dankbaar die mij geholpen heeft”, zegt hij. “Ik wist al enkele dagen dat het waarschijn­lijk in orde zou komen, ik had dus al hekken en kerstbomen besteld. Gelukkig kreeg ik de verlossend­e bevestigin­g.”

De bewoners van de Brederodes­traat zullen hun bomen weer hebben. “De Turken vragen mij steeds waar ‘het bos’ blijft, ze vinden het een leuke traditie. De kerstbomen­verkoop loopt nog tot 18 december.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium