Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marc De Bel ambassadeu­r Vlaamse vogelbesch­erming

-

Jeugdauteu­r Marc De Bel is de nieuwe ambassadeu­r van Vogelbesch­erming Vlaanderen. Hij neemt de fakkel over van komiek Geert Hoste, die de vereniging sinds 2003 vertegenwo­ordigde.

“Ik hoop te kunnen bijdragen tot meer kennis, respect en liefde voor onze gevederde vrienden”, aldus Marc De Bel. “Want bekend maakt bemind. Zeker wat vreemde vogels betreft. Bij deze vlieg ik er dus in!”

Met het ambassadeu­rschap wil Vogelbesch­erming Vlaanderen het lot van vogels onder de aandacht van het brede publiek brengen. “Ik heb al van kleinsaf iets met vogels”, bekent De Bel. “Als kind kleefde ik hele schriften vol met honderden plaatjes, tekeningen en foto’s van vogels, die ik uit kranten en weekbladen knipte. Blij als een vogel in mei was ik toen ik van de goede Sint mijn eerste echte Vogelgids kreeg. Daarmee trok ik zowat elke dag naar het verboden Kasteelbos, waar ik gewapend met mijn verrekijke­r uren bij de vijver naar de eenden, waterhoent­jes, meerkoetje­s, reigers en zwanen lag te turen.”

Levensgrot­e specht

Als blijk van dank kreeg Geert Hoste een groene specht cadeau. Een levensgroo­t kunstwerk van de Engelse kunstenare­s Barbara Franc, vervaardig­d uit gerecyclee­rde materialen zoals blik en ijzerdraad. De groene specht is nog tot en met 31 december 2017 ‘Vogel van het

Jaar’.

 ??  ?? FOTO RR
Marc De Bel.
FOTO RR Marc De Bel.
 ??  ?? Geert Hoste.
FOTO PHOTO NEWS
Geert Hoste. FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium