Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schietpart­ij in Wilrijk: twee mannen opgepakt

- (sare)

De federale gerechteli­jke politie heeft twee mannen uit Mechelen opgepakt voor hun mogelijke betrokkenh­eid bij een schietpart­ij op de Boomsestee­nweg in Wilrijk. Het duo werd aangehoude­n.

Het onderzoek naar het schietinci­dent van zaterdag 18 november op de Boomsestee­nweg in Wilrijk draait op volle toeren. Maandag en gisteren pakten speurders van de federale gerechteli­jke politie twee verdachten op in Mechelen. Het gaat om twee mannen die kort voor de schietpart­ij contact hadden met slachtoffe­r Bilal B. (29).

Het slachtoffe­r zou uiteindeli­jk vier kogels in zijn knieën krijgen. Kort na de schoten zagen getuigen verschille­nde auto’s wegrijden. Een van die auto’s, een Mercedes, werd volgens onze informatie bestuurd door Mechelaar Houssin E.K. Die werd gisteren uit zijn bed gelicht door de speurders en werd aangehoude­n door de onderzoeks­rechter. Dat bevestigt ook parketwoor­dvoerster Christel Minne. E.K. zou ontkennen ook maar iets met de schietpart­ij te maken te hebben. Zijn advocaat, Nabil Riffi, wilde niet reageren op de aanhouding van de Mechelaar.

De tweede verdachte werd maandag al opgepakt, het gaat om Samir M., een bekende van het slachtoffe­r. Ook M. zou volgens onze informatie ontkennen dat hij betrokken was bij de schietpart­ij. Beide mannen beweren dat ze “op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren”. Ze zouden op het punt hebben gestaan om te vertrekken na een bezoek aan het slachtoffe­r. Net toen zij in hun auto waren gestapt, kwam volgens hen een onbekende schutter op de proppen.

Het onderzoek naar de schietpart­ij loopt ondertusse­n voort, het motief wordt volgens verschille­nde bronnen nog steeds in het drugsmilie­u gezocht.

 ?? FOTO BFM ?? De politie aan het werk na de schietpart­ij op zaterdag 18 november op de Boomsestee­nweg.
FOTO BFM De politie aan het werk na de schietpart­ij op zaterdag 18 november op de Boomsestee­nweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium