Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgers & Booze legt boeken neer

-

Burgers & Booze, het hamburgerr­estaurant in de Leopold De Waelstraat, is failliet. Er is een curator aangesteld die op zoek is naar een overnemer.

In oktober 2014 opende Burgers & Booze, in de Leopold De Waelstraat, met een stunt: een gitzwarte hamburger. Uitbater Kiarash Nabavieh, die tot dan toe aan de slag was geweest als piloot, wilde de culinaire ervaringen die hij in het buitenland had opgedaan, naar Antwerpen brengen.

Frank & Brut

Het concept van Burgers & Booze - eigenzinni­ge hamburgers en verrassend­e cocktails - sloeg aan en in 2015 opende Nabavieh, met roots in Iran, aan de Ernest Van Dijckkaai een tweede zaak: Frank & Brut. Opnieuw een opvallend concept, waar hotdogs en champagne centraal stonden.

Aan beide avonturen is nu een eind gekomen. Nadat eerder Frank & Brut de boeken moest neerleggen, is ook Burgers & Booze gesloten. De zaak is al een tweetal weken niet meer open. Vier werknemers werden door de curator ontslagen.

Burgers & Booze en Frank & Brut vallen onder de holding NA² nv, die blijft voortbesta­an. Onder andere wegens een aantal leningen die niet tijdig konden worden terugbetaa­ld, moeten de vennootsch­appen onder de holding noodgedwon­gen de boeken neerleggen.

De curator is nu op zoek naar een overnemer voor Burgers & Booze. Nabavieh zelf is naar eigen zeggen hoopvol dat die overnemer snel gevonden zal zijn en dat het restaurant dus kan blijven bestaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium