Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afvalconta­iner met doorzichti­ge wanden

-

De redactie van Gazet van

Antwerpen hield dinsdag een poetsactie. En dat gebeurde met een primeur: een doorzichti­ge afvalconta­iner, die mensen bewust moet maken van hun afval.

De stedelijke dienst Stadsreini­ging zet een nieuw instrument in om mensen te sensibilis­eren rond afval. Het is een container met een volume van 3.500 liter. De wanden zijn doorzichti­g.

“Het is de bedoeling om deze speciale container op evenemente­n in Antwerpen te plaatsen, zoals Borgerrio”, zegt Caroline Bastiaens (CD&V), schepen van Stads- en buurtonder­houd. “Bezoekers kunnen er dan hun afval, zoals drinkbeker­tjes, in werpen. Zo zien ze meteen hoeveel afval ze produceren en beseffen ze dat het beter is om vuilnis in een vuilnisbak te werpen, dan gewoon op de grond. Deze container zal in de toekomst dus meer opduiken op evenemente­n.”

De doorschijn­ende container werd voor het eerst gebruikt aan het Kaffee van Antwerpen van

Gazet van Antwerpen.

De redactie organiseer­de dinsdagoch­tend een poetsactie, samen met ‘10-minutenman’ Jean-Paul Meus, die elke dag tien minuten besteedt aan het opruimen van een straat of buurt, vrijwillig­ster Paula De Brie, voormalig baas van de Witte Tornado’s-veegploege­n Peter Van Lint, Antwerps Unizo-voorzitter Nico Volckeryck en schepen Caroline Bastiaens.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De redactie van Gazet van Antwerpen maakte bij de poetsactie al dankbaar gebruik van de doorzichti­ge afvalconta­iner.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De redactie van Gazet van Antwerpen maakte bij de poetsactie al dankbaar gebruik van de doorzichti­ge afvalconta­iner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium