Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Problemen Rode Zaal deSingel opgelost

-

De programmat­ie in de Rode Zaal van kunstencen­trum deSingel kan weer normaal verlopen. Door problemen met de renovatie werden de afgelopen maanden voorstelli­ngen geschrapt.

Goed nieuws voor bezoekers van kunstencen­trum deSingel. In het bijzonder voor zij die een ticket kochten voor de uitverkoch­te voorstelli­ng Viktor van Tanztheate­r Wuppertal Pina Bausch, van 14 tot 17 december. Gisteren werd beslist dat de programmat­ie in de geplaagde Rode Zaal weer normaal kan verlopen. “De geplande producties kunnen vanaf nu plaatsvind­en”, bevestigt Katrijn De Wit, woordvoers­ter van deSingel.

Het nieuws is een opluchting voor zowat iedereen die bij deSingel betrokken is. De afgelopen maanden werden er namelijk verschille­nde voorstelli­ngen geschrapt of uitgesteld. Dat was het gevolg van een aaneenscha­keling van problemen bij de renovatie van de toneeltore­n van de Rode Zaal van deSingel.

Eerst bleek er in augustus een probleem met de levering van onderdelen voor een hijsinstal­latie te zijn. deSingel contacteer­de een nieuwe leverancie­r. Dat zorgde voor een maand vertraging. Wat later bleek bij een boring in de kelder een stukje asbest naar beneden te zijn gevallen, waarop een aannemer weigerde nog verder te werken.

Heel wat voorstelli­ng werden geschrapt. Wie een ticket gekocht had, werd vergoed en kreeg een ‘sorry-pas’ ter waarde van 25 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium