Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanaf 3 januari tweede Wintervonk

-

Het meerdaagse festival Wintervonk op de Bist kende vorig jaar zoveel succes dat het district begin januari met een tweede editie uitpakt. Die staat vanaf 3 januari garant voor vijf dagen film, muziek, theater en animatie op een feeëriek verlicht plein.

Na Wintervuur in 2015, ter gelegenhei­d van het feestjaar voor 1.250 jaar Wilrijk, wilde het district opnieuw een meerdaags festival op de Bist tijdens de kerst- en nieuwjaars­dagen. Zo ontstond vorig jaar Wintervonk en dat bleek meteen een schot in de roos.

“En dus komt er van 3 tot en met 7 januari een tweede editie”, zegt cultuursch­epen Hans Ides (CD&V). “Het grootste deel van het festival speelt zich af op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concertten­t wordt opgetrokke­n. Daar vinden ’s middags en ’s avonds theater- en muziekvoor­stellingen plaats voor kinderen en volwassene­n. De blikvanger op het plein wordt een reuzenrad van ruim 20 meter hoog, dat de bezoekers een uniek uitzicht biedt op het sfeervolle festivalpl­ein.”

In de concertten­t verwelkomt Wilrijk een aantal artiesten, zoals Guido Belcanto, The Scabs en The Rhytm Junks. Elke dag is er ook een circus- of theateropt­reden voor het hele gezin en in de vooravond een vuuract. Onder de luifel op het plein wordt het gezellig warm rond de foodtruck en wie zich geroepen voelt, kan zich laten inspireren tot het schrijven van een poëtische nieuwjaars­brief.

Nieuwjaars­drink

De feestelijk­e opening van Wintervonk vindt plaats op woensdag 3 januari. Dan biedt het district tussen 17 en 19u aan zijn inwoners een nieuwjaars­drink aan. Bij die gelegenhei­d kan je een stem uitbrengen op een van de drie kandidaten voor de Geitetrofe­e, die dan rond 19u wordt uitgereikt. Wie de drie genomineer­den zijn, lees je eind december op de website van het district.

De meeste activiteit­en van Wintervonk kan je gratis bijwonen. Alleen voor film en comedy in cc De Kern betaal je vijf euro.

Info en tickets: wintervonk.be.

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? Het stoomtrein­tje was vorig jaar dé attractie op Wintervonk. Dit jaar wordt dat een reuzenrad.
FOTO LUK LUYTEN Het stoomtrein­tje was vorig jaar dé attractie op Wintervonk. Dit jaar wordt dat een reuzenrad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium