Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sketchprog­ramma wordt ‘scherpste’ reeks van VRT

-

Het vierde seizoen van Loslopend

b Wild & Gevogelte zal in 4K beeldkwali­teit te bekijken zijn via VRT.NU. Mogelijk wordt de reeks daar al aangeboden nog voor ze op tv komt.

Wie nog geen televisiet­oestel met 4K beeldkwali­teit heeft, moet maar eens naar de speciaalza­ak om te ontdekken waarom 4K de nieuwe norm voor televisiek­ijken wordt: 4K is vier keer scherper dan HD of Hoge Definitie. Uitzending­en in 4K zijn nog toekomstmu­ziek voor Eén, dat in HD uitzendt. Maar met het vierde seizoen van het sketchprog­ramma Loslopend

Wild & Gevogelte wil de VRT wel zijn eerste stappen in 4K zetten: de reeks is met 4K camera’s opgenomen, wat de kosten met tien procent deed toenemen.

De openbare omroep zal de reeks in 4K uitzenden via haar online platform VRT.NU. Mogelijk worden alle aflevering­en van het vierde seizoen daar in één pakket aangeboden nog voor ze op Eén te zien zijn.

De VRT speelt zo in op het uitgesteld kijken, dat ook bij oudere kijkers steeds populairde­r wordt. Sinds 2010 is het aandeel van uitgesteld kijken gestegen van drie naar vijftien procent voor Vlaanderen; live kijken is gedaald van 91 naar 72 procent. Het nieuwe seizoen van Loslopend Wild & Gevogelte is vanaf 9 januari te zien op Eén, nog in gewone HD-kwaliteit.

 ?? FOTO VRT ?? Camilia Blereau, Reinhilde Decleir en Gilda De Bal in
Loslopend Wild & Gevogelte:
binnenkort nóg scherper.
FOTO VRT Camilia Blereau, Reinhilde Decleir en Gilda De Bal in Loslopend Wild & Gevogelte: binnenkort nóg scherper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium