Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Baetens en Heldenberg­h zingen op Europese Oscars

-

Veerle Baetens (39) en Johan

b Heldenberg­h (50) zullen tijdens de uitreiking van de European Film Awards (EFA) samen de countryson­g If I needed You zingen. Dat is behoorlijk uitzonderl­ijk, want het is sinds hun afsluitend­e optreden van 2015 in de Parijse Olympia geleden dat Baetens en Heldenberg­h nog samen op het podium stonden. De twee brachten de Broken Circle Breakdown Band dit jaar ook nog eens samen, maar dat was toen voor de opname van een clip voor het goede doel.

De ‘Europese Oscars’ worden aanstaande zaterdag uitgereikt in Berlijn, en daar hoort voor de 30ste editie een feestelijk­e ceremonie bij. Baetens en Heldenberg­h zullen die mee opluistere­n met een nummer uit Felix Van Groeningen­s succesfilm The Broken Circle Breakdown, die het jaar nadien ook naar de Oscars ging.

Veerle Baetens heeft een bijzondere band met de EFA’s. In 2013 werd ze er bekroond als Beste Europese Actrice voor haar rol in

The Broken Circle Breakdown. De viering van 30 jaar EFA’s staat in het teken van films die de awardcerem­onie van de voorbij decennia hebben gekleurd.

Baetens zit ondertusse­n niet stil: ze gaat opnieuw studeren. Volgend jaar volgt ze een cursus aan de London Film Academy “ter vervolmaki­ng van haar talenten”, zoals Baetens’ agent het omschrijft.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Veerle Baetens en Johan Heldenberg­h zingen nog één keer
If I Needed You om 30 jaar EFA’s
te vieren.
FOTO ISOPIX Veerle Baetens en Johan Heldenberg­h zingen nog één keer If I Needed You om 30 jaar EFA’s te vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium