Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steeds meer apothekers open op zaterdag

- (pvdp)

Door de overname van de Slachthuis­site en de Lins Tower op de Italiëlei is Triple Living in één klap een van de grootste projectont­wikkelaars in Antwerpen. Onder meer Nieuw Zuid, een nieuwbouww­ijk met woningen en appartemen­ten, zit in zijn portefeuil­le. De grote man achter Triple Living, Dirk Cavens, is geen onbekende naam in de Antwerpse zakenwerel­d. Cavens begon zijn carrière bij de Antwerpse vastgoedre­us Hugo Ceusters. Zijn vader was onder meer medeeigena­ar van het havenbedri­jf ABES, dat tegenwoord­ig Katoen Natie heet. En zijn broer Jan richtte Cavens Wijnen, nu Magnus, op en is een grote en bekende speler op de markt.

De Velder In 1989 begon Dirk Cavens met zijn voormalige partner Kristine Van Hool, van de gelijknami­ge busbouwer uit Koningshoo­ikt, zelf een bedrijf als projectont­wikkelaar. KVH, zoals het heette, ging toen in zee met Koen Blijweert en Maurice De Velder van DB Invest. Maurice De Velder is eveneens geen onbekende naam. Hij dook ook op in vastgoedtr­ansacties van Land Invest Group. Onder meer in de koop en verkoop van de Renaultgro­nden op de Italiëlei, waar nu de Lins Tower wordt gebouwd. Dat is een van de projecten die het Triple Living van Dirk Cavens deze week heeft overgekoch­t van de Land Invest Group.

900 miljoen euro Het Antwerpse vastgoedpr­oject Nieuw Zuid is momenteel het grootste dat Triple Living in zijn portefeuil­le heeft. Het gaat om een ontwikkeli­ng van 275.000 m² die ruim tien jaar zal duren. De prijzen gaan van 2.200 euro per m² voor sociale woningen tot 5.000 euro per m² voor luxueuze appartemen­ten. Het volledige project moet om en bij de 900 miljoen euro opbrengen.

 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO
FOTO PATRICK DE ROO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium