Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kinderen van afkickende ouders krijgen dakspeeltu­in

Concessie voor horeca of activiteit­en

-

De stad zoekt een uitbater voor een van de loodsen in Park Spoor Noord. Het gaat om een cascoruimt­e vooraan aan de gerenoveer­de Parkloods, en een concessie voor minstens negen jaar.

Het gaat dus niet over de ruimte waar de zomerbar Bar Noord zit, maar wel over de loods aan de andere kant van het Viaduct Dam, meer bepaald het leegstaand­e stuk vooraan (zie foto). De Parkloods bestaat verder uit een expo- en evenemente­nhal, kantoren, een buurtsport­hal en een nieuwbouws­porthal. In de expo- en evenemente­nhal werd tijdens de zomermaand­en sportpretp­ark Sportopia georganise­erd. Dat werd verlengd wegens het grote succes.

Welke invulling mag er in de leegstaand­e ruimte komen? “We bekijken een invulling als horecaruim­te, activiteit­enruimte of een combinatie van beide”, zegt Martine Willems van de dienst Stadsbehee­r. “Ook andere voorstelle­n zijn nog welkom. We willen met de uitbating sociale activiteit­en in de buurt verbreden. Een activiteit gericht op de jeugd in de buurt kan ook interessan­t zijn. De ruimte bestaat uit een gelijkvloe­rse en een eerste verdieping en er horen ook twee buitenterr­assen bij.”

De oppervlakt­e van de gelijkvloe­rse verdieping bedraagt 185 vierkante meter. Die van de buitenterr­assen 165 vierkante meter.

De zaak moet minimaal zes dagen per week geopend zijn en bezoekers moeten er zeker terecht kunnen tussen 12u ’s middags en 18u ’s avonds. Die uren kunnen uitgebreid worden naar 10u ’s morgens tot middernach­t.

Tot 19 januari

De concessie loopt voor een periode van negen jaar en de biedingen gebeuren onder gesloten omslag. Kandidaat-concessieh­ouders moeten de stad een minimumver­goeding van 10.490 euro per jaar betalen voor de uitbating. Ze staan zelf in voor de kosten voor de inkleding van de ruimte. De selectie van de kandidaten vindt plaats op basis van inhoudelij­ke criteria en de ingediende huurprijs. “Die telt voor 60% mee in de eindbeslis­sing.”

Geïnteress­eerden kunnen zich nog tot 19 januari 2018 kandidaat stellen.

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Voor het voorste stuk van de Parkloods wordt een uitbater gezocht.
FOTO PATRICK DE ROO Voor het voorste stuk van de Parkloods wordt een uitbater gezocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium