Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Erik Van der Paal verkoopt aandelen

Zakenman stapt uit Land Invest Group

- MARK EECKHAUT PASCAL DENDOOVEN

De Antwerpse zakenman Erik Van der Paal (foto) heeft zijn aandelen bij de Antwerpse projectont­wikkelaar Land Invest Group recent verkocht.

Niet alleen Van der Paal zelf, maar ook zijn zakenpartn­ers, de Nederlands­e broers Schaling, zouden hun deel verkocht hebben. Samen gaat het om 50% van de aandelen van Land Invest Group. Dat vernam de krant De Standaard uit goede bron.

De resterende 50% van de aandelen is in handen van het Waalse pensioenfo­nds Ogeo. Maar ook Ogeo zoekt naar verluidt een overnemer.

Aan wie Van der Paal zijn aandelen heeft verkocht, blijft een goed bewaard geheim. Volgens onze informatie zou het om een internatio­nale groep gaan. Van der Paal zelf wilde het nieuws van de aandelenve­rkoop gisteren niet bevestigen.

Verkocht

Land Invest Group kwam de voorbije maanden in het nieuws als de projectont­wikkelaar die onder andere de sites van de Antwerpse Tunnelplaa­ts, vlak bij de ingang van de Waaslandtu­nnel, en de Slachthuis­site, vlak bij het Sportpalei­s, kocht en wilde ontwikkele­n.

Het gonsde van de geruchten dat Land Invest Group had kunnen profiteren van een voorkeursr­elatie met het Antwerpse stadsbestu­ur om de sites te kunnen kopen.

De geruchten werden nog hardnekkig­er toen nieuwssite Apache twee weken geleden in het geheim gefilmde opnames verspreidd­e van het verjaardag­sfeestje van projectont­wikkelaar Erik Van der Paal in restaurant ’t Fornuis. Op dat feestje was het bijna voltallige Antwerpse schepencol­lege aanwezig, ook burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). Van der Paal ontkende vorig weekend nog dat hij ooit een voorkeursb­ehandeling van het stadsbestu­ur heeft gekregen voor zijn projecten.

Cavens en Paeleman

Ondertusse­n blijkt ook dat Land Invest Group de volledige site van de Tunnelplaa­ts verkocht heeft aan het bedrijf Triple Living. Dat is het bedrijf van de Antwerpse vastgoedba­ron Dirk Cavens en de familie Paeleman. Ook de rechten op de ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site zouden ondertusse­n verkocht zijn aan Cavens. De verkoop is pas definitief na goede afloop van een onderzoek van de boeken.

De ondernemer­s Cavens en Paeleman waren niet de enige geïnteress­eerden. De Luikse aandeelhou­der van Ogeo Fund was zelf in contact met Frank Slaets (de ex van Véronique De Kock) die als tussenpers­oon optrad voor de omstreden zakenman Tony Gram en Dominique Janne. Janne staat dicht bij de PS en Nethys.

Gevaar geweken

De onderhande­lingen voor de verkoop van de aandelen van Van der Paal en Schaling in Land Invest Group werden in mei opgestart en werden volgens onze bronnen al een paar weken geleden tot een goed einde gebracht.

Voor Bart De Wever en het stadsbestu­ur van Antwerpen lijkt het goed nieuws dat Van der Paal uit beeld verdwijnt. De Wever is gelinkt met Erik Van der Paal via diens vader Rudi, die een van de stichtende leden van de Volksunie was.

Voor De Wever betekende zijn vriendscha­psrelatie met Van der Paal een constant risico op geruchten over belangenve­rmenging. Nu Van der Paal uit Land Invest Group is gestapt en de Antwerpse projecten verkocht worden aan solide vastgoedpa­rtijen, lijkt dat gevaar alvast geweken.

 ??  ??
 ??  ?? De projecten die in volle ontwikkeli­ng zijn. Eerst zouden enkele ervan worden uitgevoerd door Land Invest Group, maar nu is Triple Living op de proppen gekomen.
De projecten die in volle ontwikkeli­ng zijn. Eerst zouden enkele ervan worden uitgevoerd door Land Invest Group, maar nu is Triple Living op de proppen gekomen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium