Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe ‘Bobcampagn­e’ in ’t Kuipje

- KERSTEN STEURBAUT

Bob Peeters keert terug als coach van Westerlo. Ruim een jaar na zijn ontslag in ’t Kuipje tekende hij er een contract voor 2,5 jaar. Het is al de zesde trainerswi­ssel in minder dan vijf jaar bij de Kemphanen.

De terugkeer van Peeters naar Westerlo mag opvallend genoemd worden. Twee jaar geleden behoedde hij de club nog van degradatie in eerste klasse, maar begin vorig seizoen werd de voormalige Rode Duivel na een 1 op 21 opzij geschoven. Belangrijk detail: manager Herman Wijnants wilde Peeters toen ondanks de dramati sche start nog wat respijt geven, maar op aandringen van Soudalbaas Vic Swerts op dat moment nog de sterke man in ’t Kuipje kreeg Peeters toch zijn C4.

“Het was duidelijk dat de negatieve spiraal waarin we zaten op Pelic begon te wegen”, verklaart Wijnants zijn beslissing. Maandagavo­nd nam de NVA’er contact op met Peeters. “Ik twijfelde of hij het zag zitten, omdat hij nu vooral analist is voor Play Sports. Maar Bob zei me dat hij liefst trainer wilde zijn. Zijn ontslag door Soudal heeft hij ons vergeven.”

Westerlo staat na 18 speeldagen in 1B gedeeld laatste met Tubeke. De achterstan­d op de top vier is intussen te groot geworden om PlayOff 2 te ambiëren. “Die playdowns zullen we niet meer kunnen vermijden”, beseft Wijnants. “Bob moet de groep nu zo goed mogelijk voorbereid­en op de eindronde. Binnen de financiële mogelijkhe­den zal hij ook inspraak krijgen in de wintertran­sfers.”

Opmerkelij­k: de komst van Peeters is al de zesde trainerswi­ssel in minder dan vijf jaar in ’t Kuipje. In de vijftien voorafgaan­de jaren passeerden slechts drie trainers de revue. Vedran Pelic blijft ondanks de tegenvalle­nde resultaten van de voorbije maanden wel actief binnen de club. Hij wordt opnieuw T2.

 ?? FOTO BELGA ?? Peeters en Wijnants in november 2015.
FOTO BELGA Peeters en Wijnants in november 2015.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium