Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Keeperstra­iner Jan Van Steenbergh­e weg bij Club wegens verschil in visie met Leko

- (gma, jve)

Het keeperspro­bleem bij Club Brugge rond Ethan Horvath, Guillaume Hubert en Ludovic Butelle was niet meer dan de finale druppel. Coach Ivan Leko en keeperstra­iner Jan Van Steenbergh­e (45) hadden al sinds de start van de samenwerki­ng een grondig verschil in visie, wat tot veel spanningen leidde en gisteren tot het vertrek van de Waaslander, na 3,5 jaar bij blauwzwart. In zijn plaats komt, op voorspraak van Leko, de Kroaat Tomislav Rogic (42), die de job eerder uitoefende bij Shakhtar Donetsk en Zenit SintPeters­burg.

De autonomie die de keeperstra­iner bij Club Brugge onder Michel Preud’homme wel had, was onder Leko veel kleiner. De nieuwe coach bracht veel nieuwe ideeën mee en verwachtte van zijn doelmannen dat die ook voetballen­d veel meer zouden bijdragen. Van Steenbergh­e focuste graag op de evolutie van pure keeperskil­ls en wou de doelmannen op ‘zijn eigen’ manier beter maken. Leko hield er bovendien van om zijn keepers te integreren in zijn oefeningen en minder pure trainingst­ijd met de keeperstra­iner te schenken. Het verschil in visie zorgde nog vóór het seizoen tot wrijvingen. Discussies die tijdens het seizoen wel eens uitmondden in ruzies en nooit echt werden uitgepraat. De gespannen sfeer begon ook te wegen op de volledige trainersst­af.

Dat Horvath en Hubert onlangs in een vormcrisis terechtkwa­men en onder Van Steenbergh­e geen progressie boekten, was de druppel die ervoor zorgde dat de situatie tussen keeperstra­iner en Leko niet meer houdbaar was. “Het draagvlak voor verdere samenwerki­ng werd steeds kleiner”, verklaarde CEO Vincent Mannaert. Het contract is in ondering overleg verbroken.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium