Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons plannetje klopte helemaal”

Yarno Bonaers leidt SintJob naar knappe negen op negen

-

Op de laatste speeldag van de heenronde won SintJob zondag met het kleinste verschil van Kontich. Roodwit pakte zo negen op negen en sprong in de stand ook over Kontich naar de zesde plaats. Met dank aan Yarno Bonaers, die goed was voor het enige doelpunt van de match.

“Ons plannetje tegen Kontich klopte helemaal”, zegt Bonaers. “We wilden Kontich van bij de aftrap goed vastzetten en dat is ons een hele wedstrijd lang prima gelukt. De zege was dus allesbehal­ve gestolen, zeker omdat we ook de beste kansen wisten te creëren. Zo strandde een schot van ons nog tegen de lat en kreeg ook Bart Hendryckx nog een goede mogelijkhe­id.”

Maar waar Hendryckx faalde, deed Bonaers dat niet. Zijn doelpunt bleek uiteindeli­jk vol- doende voor de driepunter. “Vrij vroeg in de wedstrijd mocht ik een vrijschop nemen. Hij ging mooi rechts in de hoek binnen.”

Ondertusse­n is Sint-Job met drie zeges op rij opgerukt naar de zesde plaats in de stand. Toch blijft de promovendu­s met de voeten op de grond. De ambities blijven dezelfde: de redding is nog steeds het enige doel. “We hebben nu 24 punten. Nog elf, dan hebben we er 35 en zijn we zeker van het behoud. Laten we maar heel rustig blijven. Die negen op negen is mooi, maar vergeet niet dat we vorige week in Berg en Dal nog tegen de gang van het spel in aan het langste eind trokken. Voor de winterstop spelen we nog twee wedstrijde­n. Dat worden twee matchen waarin niets moet en alles mag. Met de terugkeer van Jan Jaspers en Bjorn Genar in de spits worden we alleen maar sterker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium