Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik eindelijk weer kan voetballen”

Kontich heeft met Mitch Keusters een extra wapen

-

Kontich verloor zondag op SintJob met 10. Tot daar het slechte nieuws. Leuker nieuws was het feit dat Mitch Keusters na bijna twee jaar afwezighei­d zijn terugkeer vierde. “Het gaf me een zalig gevoel om na al het blessurele­ed dat ik kende te mogen invallen. Jammer dat het resultaat mijn pret wat bederfde”, aldus de 21jarige aanvaller.

Keusters liep zijn blessure nog op in het eerste elftal van Sint-Niklaas.

“Tijdens een wedstrijd kreeg ik bij het doorkoppen van de bal een kniestoot in mijn rug”, vertelt Keusters. “Ik liep een stressfrac­tuur op en een barst, waardoor ik een hele tijd een korset moest dragen. Het was zelfs lang onzeker of ik wel helemaal zou herstellen. In mijn eerste jaar bij Kontich kwam ik niet in actie. Na een jaar en acht maanden platte rust kon ik tijdens de voorbereid­ing toch mee op stage gaan. Sindsdien werk ik hard om mijn oude niveau weer te halen. Ik ben blij dat ik eindelijk weer kan voetballen.”

“Door mijn lange afwezighei­d deed ik al matchritme op bij de B-ploeg. Daar scoor ik vlot. Die vele goals zijn goed voor het vertrouwen. Voor de match op Sint-Job zat ik voor het eerst in de selectie van de A-ploeg. Het was een zalig moment om na al dat blessurele­ed te mogen invallen.”

Kontich verloor met 1-0. “Er was slechts één ploeg die wilde voetballen. Het spel van SintJob was niet mooi, maar wel dodelijk efficient. De tegenstrev­er vormde een goed blok dat de juiste momenten koos om tegen te prikken. Ze pakten het slim aan en kampeerden na de gevleide voorsprong voor doel. Wij vonden de sleutel niet om het slot te openen. Een gelijkspel hadden we zeker verdiend.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium