Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel beter kan je niet doen”

Lyra van coach Tom Schipper sluit heenronde af met 36 op 45

- KURT GULDENTOPS

Lyra sloot zijn heenronde af met een nipte thuiszege tegen Merksplas. Met 36 op 45 hebben de Pallieters er een haast perfect eerste deel opzitten. Eerste achtervolg­er RC Mechelen hinkt intussen al zeven punten achterop.

“We kunnen alleen maar tevreden zijn”, zegt coach Tom Schipper. “Over ons puntentota­al en evenzeer de manier waarop. Nergens hebben we punten gestolen. Dat is mooi, maar in onze twee resterende matchen voor de winterstop hebben we nog een bepaalde ambitie waar te maken. Van een vervroegde winterslaa­p kan echt geen sprake zijn.”

RC Mechelen

Lyra verloor in de ganse heenronde slechts één keer: op het veld van RC Mechelen. De enige ploeg die nog geen nederlaag slikte. Tom Schipper meent dat de Maneblusse­rs stilaan kleur mogen bekennen. “Wie in een halve competitie geen enkele keer verliest, doet mee voor de prijzen. Punt. Ze hebben thuis Lyra, Lille én Berg en Dal geklopt. Dan kan je je niet langer wegsteken. Chapeau voor RC Mechelen en welkom in het clubje van titelkandi­daten, zou ik zeggen.”

Lyra zelf speelde zaterdag tegen Merksplas een matige partij, maar rood-wit won uiteindeli­jk wel verdiend. Laurens Siemons, die de geblesseer­de Kristof Maes tussen de palen verving, kreeg zo de kans zich te tonen.

“Ik werd vrijdag op de hoogte gebracht dat ik zou starten, zodat ik me rustig kon voorbereid­en”, zegt Siemons.

“We kwamen traag op gang in de eerste helft en dan weet je als doelman dat er enkele momenten zullen volgen, waarin je moet ingrijpen. Dat liep vrij lekker, denk ik. Al bij al hadden we de match na de pauze veel sneller kunnen beslissen. Maar de moordende efficiënti­e die er een week eerder in Kontich wel was, ontbrak deze keer. Gelukkig zonder gevolgen. Ach, het komt eropaan ook dit soort wedstrijde­n te winnen. We mogen heel trots zijn op het parcours dat we tot nu toe hebben afgelegd. Het heeft ons een aardig kloofje opgeleverd dat we de komende weken en maanden absoluut moeten behouden en liefst nog wat uitbreiden.”

 ?? FOTO SMB ?? Laurens Siemons kreeg door de blessure van Kristof Maes tegen Merksplas nog eens zijn kans onder lat bij Lyra.
FOTO SMB Laurens Siemons kreeg door de blessure van Kristof Maes tegen Merksplas nog eens zijn kans onder lat bij Lyra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium