Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwe veld geeft iedereen een boost”

Stan Weyn en co winnen eerste echte thuismatch

-

Olympic Pirates Deurne kon zijn eerste match op het nieuwe complex Park Groot Schijn meteen winnen. Dankzij doelpunten van onder meer tieners Stan Weyn (18) en Muhammed Egbongo (17) werd een vroege 02 achterstan­d nog omgebogen in een 32 overwinnin­g.

Middenveld­er Stan Weyn maakte vlak voor de rust de aansluitin­gstreffer en had zo een belangrijk aandeel in de Deurnese comeback. “We waren zwak aan de wedstrijd begonnen en slikten snel twee domme tegengoals”, aldus Weyn. “Vlak voor de pauze kregen we een corner. Die werd kort genomen en Serge Pouwels bracht de bal voor doel. Van binnen het strafschop­gebied kon ik in één tijd binnentrap­pen. Het was mijn eerste doelpunt ooit voor Olympic, ik ben er heel blij mee. Hij viel ook op een ideaal moment. Tijdens de rust had de coach gezegd dat we in de tweede helft moesten knokken en dat hebben we gedaan. Jong Antwerpen is niet meer op onze helft gekomen en via twee late goals van Andy Pouwels en Muhammed Egbongo sleepten we uiteindeli­jk de drie punten in de wacht.”

“We speelden voor het eerst op ons nieuwe veld. Het was eigenlijk onze eerste echte thuismatch van het seizoen. Het was belangrijk dat we die konden winnen. Op ons vorige terrein moesten we in heel moeilijke omstandigh­eden trainen. De nieuwe velden geven een vertrouwen­sboost aan iedereen. Dat merk je ook aan onze resultaten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium