Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze organisati­e staat hoe langer hoe meer op punt”

Nils Bertels en co maken komaf met slechte start

- (jp)

Na een schamele 7 op 36 met daarin acht nederlagen op rij, heeft Reet zich de voorbije weken goed herpakt. Afgelopen weekend werd er met 12 gewonnen op het veld van Hombeek, zodat Reet een mooie tien op twaalf laat optekenen.

“Deze winst was belangrijk voor ons. Op die manier behouden we de aansluitin­g met de middenmoot. Na die slechte reeks hebben we de laatste weken het geluk terug wat aan onze kant”, vertelt Nils Bertels. “Daarnaast slikken we iets minder tegendoelp­unten. Dat was echt een probleem. Het was al geleden van onze wedstrijd tegen Katelijne op de tweede speeldag dat we op defensief vlak nog eens met een goed gevoel konden terugblikk­en. Toen slikten we geen enkel tegendoelp­unt, daarna telkens twee of meer tegentreff­ers. We spelen nu iets minder naïef en de organisati­e staat ook hoe langer hoe meer op punt.”

Met 17 op 48 moet Reet zich niet te veel illusies meer maken voor de rest van het seizoen.

“We kunnen niet tevreden zijn over dat puntenaant­al. Veertig punten op het einde van het seizoen is het absolute minimum. Hopelijk kunnen we ons totaal in onze laatste twee wedstrijde­n voor de winterstop nog wat opdrijven. Komend weekend nemen we het op tegen Muizen, maar ik kijk vooral uit naar de wedstrijd op Blaasveld tegen onze ex-trainer Robby Van Kelst. Ik was er in de heenwedstr­ijd immers niet bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium