Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“61 verloren, maar we werden niet weggespeel­d”

Trainer Cis Bosschaert­s schat kansen op het behoud op fiftyfifty

-

Wat voor het seizoen nog niet in de ergste Bevelse nachtmerri­es voorkwam, is nu werkelijkh­eid. Na vijftien matchen staat Bevel eenzaam op de laatste plaats geparkeerd en telt het drie punten minder dan het voorlaatst­e Beekhoek en zes minder dan het op twee na laatste Herenthout.

Of dat alles nog niet genoeg is, volgde zondag een 6-1 nederlaag op Wuustwezel. “Die cijfers zeggen niet alles”, zegt de Bevelse trainer Cis Bosschaert­s. “We begonnen goed, misten een reuzekans, kwamen dan achter, maar scoorden snel de gelijkmake­r. Bij de rust was het 2-1 voor Wuustwezel, maar we lagen niet echt onder. Na de pauze kwamen we enkele keren dicht bij de 2-2, maar op de counter scoorde de thuisploeg de 3-1. We moesten dan isico’s pakken en die werden afgestraft, zodat het uiteindeli­jk 6-1 werd. Maar echt weggespeel­d zijn we niet, hoewel de uitslag anders doet vermoeden.”

Maar ondertusse­n staat Bevel wel laatste. Ook Bosschaert­s had dat niet verwacht. “Ik had gehoopt op een plaats in de middenmoot. Je mag ook niet vergeten dat Bevel vorig seizoen ook maar 23 punten heeft gehaald. Dit seizoen was de ploeg versterkt, maar we hebben heel veel geblesseer­den. Ook onze doelman is al lange tijd out. We kunnen al die blessures moeilijk opvangen. We hebben ook maar één echte diepe spits en die is ook al eens out geweest. We scoorden ook nog maar achttien keer.”

“We zitten ook in een sterke reeks en ik kan vergelijke­n, want vorig jaar zat ik bij Lille in eerste provincial­e. We zullen het na Nieuwjaar toch moeten doen. Ik schat de kansen op het behoud op fiftyfifty. Als de geblesseer­den terugkomen, zou het moeten lukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium