Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt aan als thuiskomen”

Pascal Van Camp is nieuwe trainer van Tubantia Borgerhout

- JOHAN PEETERS

Vorige week besloten Tubantia Borgerhout en trainer Sylvain Pynenborg om een einde te maken aan hun samenwerki­ng. Voorzitter Ronny Verhaert moest dus nog maar eens op zoek naar een nieuwe trainer en kwam vrij snel bij Pascal Van Camp uit.

“Ik stond vorige week al op het trainingsv­eld en zat afgelopen zondag op de bank bij het 3-3 gelijkspel tegen Alberta Schilde. Ondertusse­n heb ik me al een beeld kunnen vormen van de spelersgro­ep en de mogelijkhe­den in het elftal”, vertelt Pascal Van Camp, die enkele weken geleden bij Borsbeek werd ontslagen.

“Op mijn vertrek bij Borsbeek wil ik liever niet meer terugkomen. Dat ontslag kwam erg onverwacht, maar het is gepasseerd. Op dit moment is Tubantia Borgerhout belangrijk. Ik begon hier op mijn zesde te voetballen en bleef tot mijn 22ste. Dit voelt aan als thuiskomen. Na mijn ontslag bij Borsbeek heb ik drie weken thuisgezet­en en dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hoofd kon leegmaken. Toen Tubantia me vroeg om over te nemen, heb ik even bedenktijd gevraagd, maar uiteindeli­jk heb ik toch besloten het te doen. Ik heb van de voorzitter garanties gekregen om hier op lange termijn te kunnen werken. Ik krijg een beetje carte blanche om een ploeg neer te zetten die de komende seizoenen iets kan betekenen in de reeks.”

Extra keeper prioritair

“Op heel korte termijn hebben we zeker een nieuwe doelman nodig, nu beschikken we slechts over één keeper. Als daar iets mee gebeurt, hebben we een probleem”, aldus Van Camp ,die zijn nieuwe ploeg zondag een rare wedstrijd zag spelen.

“We kwamen na de rust op een 3-0 voorsprong, nadat we een heel goede eerste helft hadden gespeeld. We scoorden bijna de 4-0, maar dan viel er een tegentreff­er en zag je dat het bij deze groep vooral in de kopjes niet goed zit. De paniek sloeg toe en ook fysiek ging de ploeg helemaal onderuit. Daar moeten we de komende weken zeker aan werken. Op fysiek vlak moet er een inhaalbewe­ging worden gemaakt.”

“Op zich is dit een best talentvoll­e groep, maar het ontbreekt hen af en toe aan vechtlust. Als ik ze op de rails kan krijgen, beschikt Tubantia Borgerhout echt over een goed elftal. Met 16 op 45 moeten we ons niet al te veel illusies meer maken. We gaan van de tweede helft van het seizoen gebruikmak­en om een goede basis te leggen voor volgend seizoen.”

 ??  ?? FOTO
Pascal Van Camp, de nieuwe trainer van Tubantia Borgerhout.
DIRK VAN DE VELDE
FOTO Pascal Van Camp, de nieuwe trainer van Tubantia Borgerhout. DIRK VAN DE VELDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium