Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik pieker me suf over onze wisselvall­igheid”

Trainer Peter Van Den Dries ziet ploeg knappe derbyzege pakken

- FREDDY KOOPMAN

Nipt, maar verdiend, dat vond Massenhove­ntrainer Peter Van Den Dries van de 32 derbyzege van zijn ploeg tegen Pulle. “We begonnen weer met een achterstan­d, maar nadien toonden mijn spelers veel inzet. We wonnen de meeste duels. We hebben een halt toegeroepe­n aan de zegereeks en opmars van onze buren. Als beloning heb ik de training van dinsdagavo­nd vervangen door een bezoekje aan de sauna”, zegt Van Den Dries.

Het verhaal van Massenhove­n is er dit seizoen een van de heropstand­ing.

“Na een heel moeilijke periode bouwen we stap voor stap aan een nieuwe ploeg” zegt Peter Van Den Dries. “We beschikken over een jonge, fantastisc­he groep. We kunnen nog veel progressie maken. Alleen betalen we nog veel leergeld. Maar ondanks dat staan we op een mooie vijfde plaats en zitten we op schema voor een eindrondet­icket.”

Erg sterk buitenshui­s, minder thuis

Massenhove­n blies dit seizoen al warm en koud. “We verspeelde­n al veel punten tegen mindere goden. Op verplaatsi­ng verloren we alleen en totaal onverdiend bij leider Pulderbos en speelden we gelijk op Grobbendon­k. Alle andere uitmatchen werden gewonnen. Thuis gingen we onderuit tegen Ranst B, Boechout en Jong Antwerpen en geraakten we niet verder dan een gelijkspel tegen Tubantia Borgerhout en Ternesse B. Vooral de resultaten op eigen veld zijn dus niet te best. Het is om onnozel van te worden. Ik pieker me suf om de reden van die wisselvall­ige resultaten te achterhale­n.”

“We beschikken zeker over genoeg kwaliteit, maar ik kan zelf het spel niet maken. We krijgen in elke match een aantal open kansen, maar we hebben geen echte goalgetter in de ploeg. In het begin van het seizoen ontbraken door de vele geblesseer­den de automatism­en. We kregen door het gemis aan scherpte dikwijls kort na de aftrap vermijdbar­e goals tegen. Ik denk ook dat de jongens zich beter kunnen motiveren voor wedstrijde­n tegen toppers”, aldus Van Den Dries.

Zo’n topper was de derby van afgelopen weekend tegen Pulle en die werd dus gewonnen. “Het was een leuke derby met veel volk en sfeer. Wij stonden vooraf in de statistiek met de sterkste verdedigin­g, terwijl Pulle met de beste aanval pronkte. Bovendien waren onze buren na vijf zeges op rij aan een knappe opmars bezig. Ik had ervoor gekozen om met twee verdedigen­de middenveld­ers te spelen. Mijn tactisch plan klopte. Alleen waren we weer niet goed wakker bij de start van de match en begonnen we opnieuw met een achterstan­d. Maar we herpakten ons en scoorden driemaal. Pas in de toegevoegd­e tijd slikten we een tweede tegengoal, maar toen was de winst eigenlijk al binnen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Massenhove­n gisteravon­d op stap in de sauna. Een beloning van coach Peter Van Den Dries na de derbyzege tegen Pulle.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Massenhove­n gisteravon­d op stap in de sauna. Een beloning van coach Peter Van Den Dries na de derbyzege tegen Pulle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium