Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden moeilijk beter kunnen doen”

Kevin Vervoort en Antwerpen gaan als ongeslagen leider de winterstop in

-

Na een weliswaar moeizame 87 zege tegen La Louvière gaat Antwerpen als enige ongeslagen ploeg en leider de winterstop in. Met drie doelpunten kroonde Kevin Vervoort zich tot topschutte­r tegen La Louvière. Antwerpen heeft nu tot februari de tijd om de batterijen weer helemaal op te laden.

Voor de wedstrijd tegen La Louvière was er slechts één scheidsrec­hter komen opdagen in het Wezenbergb­ad. Dat maakte dat de man het niet makke- lijk had om alles in de hand te houden.

“La Louvière profiteerd­e daar een beetje van om het hard te spelen”, zegt Kevin Vervoort.

“Het duurde nogal lang voor wij ons niveau haalden. Maar nadat we op een 1-4 achterstan­d waren gekomen, hebben we ons gelukkig opnieuw in de wedstrijd weten te knokken.”

Voor Vervoort komt de winterstop op een goed moment.

“We hebben de beste start ooit gemaakt. Het kon moeilijk beter. Al zijn we nu toch wel aan een beetje rust toe. We mogen nu even genieten van die eerste plaats. We stonden er, zowel fysiek als mentaal. Van alle eersteklas­sers kregen we de minste doelpunten tegen.”

Vervoort wil echter nog niet te vroeg victorie kraaien. Hij beseft dat het seizoen nog lang duurt.

“We zijn er nog niet. De top vier hangt zeer dicht bij elkaar. Tot nu toe hebben we onze drie concurrent­en allemaal in ons eigen bad bekampt. We zullen zien wat we ervan bakken op verplaatsi­ng. Maar we gaan nu in ieder geval met een zeer goed gevoel de winterstop in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium