Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moord per toeval ontdekt

Agenten vinden tijdens Bob-controle toegetakel­d slachtoffe­r in autokoffer

-

Negen mensen zitten in de cel nadat een politiepat­rouille gisterocht­end in Middelkerk­e bij een routinecon­trole een lijk had aangetroff­en in de koffer van een auto. Het slachtoffe­r, een man uit WestVlaand­eren, was even voordien omgebracht in een caravan op een camping vlakbij. Zijn lichaam was vreselijk toegetakel­d. Allicht wilden de drie inzittende­n van de auto het lijk in het kanaal dumpen.

Pas gisteravon­d laat slaagde het gerecht erin het slachtoffe­r te identifice­ren. Zijn familie werd pas na acht uur op de hoogte gebracht van zijn overlijden. De man is gescheiden en vader van een dochtertje van zes jaar. Waarom hij moest sterven, is nog niet duidelijk. De opgepakte verdachten konden geen uitleg geven.

Vingertopp­en afgeplakt

Het leek een scène uit een absurde misdaadser­ie toen een politiepat­rouille donderdago­chtend om 2u een grijze Seat tegenhield in het centrum van Middelkerk­e. De agenten waren onderweg voor een alcoholcon­trole, maar ze hielden halt om de Seat te controlere­n. De auto reed héél langzaam door de kustgemeen­te en zwalpte van links naar rechts.

Aan het stuur zat Kelly, een vrouw uit het Brusselse. Haar man, Bruno C., zat in de auto, naast nog een man uit Middelkerk­e. Alle drie hadden ze hun vingertopp­en afgekleefd met plakband.

Dat vonden de agenten verdacht. De man uit Middelkerk­e was bovendien een bekende van de politie. Toen de agenten de auto doorzochte­n, vonden ze het zwaar toegetakel­de lijk van een man in de koffer.

Caravan onder het bloed

Op hetzelfde moment liep bij de politie van Middelkerk­e een oproep binnen vanuit de nabijgeleg­en camping Marva 3. Iemand was daar een caravan kort en klein aan het slaan, zo klonk het in het telefoontj­e. Toen een politiepat­rouille poolshoogt­e ging nemen, zagen ze dat de bewuste caravan helemaal onder het bloed zat. De man die de vernieling­en had aangericht, bleek verward. Ook hij is bekend bij de politie van Middelkerk­e.

Al snel werd duidelijk dat de caravan de plek was waar het slachtoffe­r uit de auto om het leven was gebracht. Alle vijf betrokkene­n kenden elkaar.

Homo bekeerd tot islam

De verwarde geweldenaa­r werd opgepakt, net als de man die de politie had opgebeld: de 42jarige Alain D. Ook hij zou betrokken geweest zijn. Alain D. is afkomstig uit het Waalse Binche en een kleurrijk figuur in Middelkerk­e sinds hij er in 2013 aanspoelde. Aanvankeli­jk werkte hij in de horeca, maar hij is nu al geruime tijd werkloos. Hij woont in een appartemen­tje op de zeedijk, maar al enkele maanden huurt hij ook een caravan op Marva 3.

Afgelopen zaterdag besloot Alain D. nog een tweede caravan te huren op Marva 3. “Zijn caravan zou afgebroken worden, zo beweerde hij”, zegt Luc De Kock, de eigenaar van de tweede caravan. “Iemand zou hem helpen bij die afbraak. Ondertusse­n zou hij hier verblijven. Hij wilde de caravan kopen, maar we hebben uiteindeli­jk afgesproke­n dat hij ze eerst een maand zou huren.”

Volgens De Kock zei Alain D. dat zijn broer in de tweede caravan zou komen wonen. Maar de twee broers van Alain D. ontkenden dat gisteren.

Alain D. bekeerde zich vorig jaar tot de islam. “Hij ging zich ook zo kleden”, zegt zijn omgeving. Nochtans was hij openlijk homoseksue­el en volgens zijn moeder worstelt hij al lange tijd met een drugsversl­aving. “Ik bracht hem soms kleren. Omdat hij het niet zo breed had”, vertelt buurvrouw Rita. “De laatste tijd kwamen er mannen op bezoek. Oude vrienden wellicht, uit een slecht milieu.”

Schop en spade gezocht

Woensdagav­ond liep Alain D. rond op de camping, op zoek naar een spade en schop. Wat hij zo nodig nog wilde begraven op de camping, vertelde hij niet.

Gisteravon­d was de Brugse federale politie nog druk bezig met huiszoekin­gen. De politie pakte uiteindeli­jk negen verdachten op, onder wie twee vrouwen. Vandaag wordt beslist wie van hen wordt voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Door een nieuwe wet kan de politie verdachten 48 uur van hun vrijheid beroven vooraleer een rechter over hun aanhouding moet beslissen.

 ??  ?? FOTO DJIDe zwalpende Seat bleek een lijk aan boord te hebben.
FOTO DJIDe zwalpende Seat bleek een lijk aan boord te hebben.
 ?? FOTO DJI ?? Het slachtoffe­r werd omgebracht in een caravan op camping Marva.
FOTO DJI Het slachtoffe­r werd omgebracht in een caravan op camping Marva.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Verdachte Alain D.
FOTO RR Verdachte Alain D.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium