Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bent u een hoffelijke fietser? Verdien uw plaatje

- (svw)

Hoe hoffelijk bent u als fietser? U kunt het nu zelf ontdekken via de online test die uw krant lanceert in samenwerki­ng met de Fietsersbo­nd. Wie slaagt, krijgt een fietsplaat­je met de tekst ‘Liever niet het vijfde wiel aan jouw wagen. Ik let op. Jij ook?’

Na de drie dodelijke fietsongev­allen in oktober riep uw krant de Antwerpena­ars op om ons de gevaarlijk­e punten voor fietsers te melden. Meer dan tweeduizen­d meldingen ontvingen we. Maar er kwamen ook veel klachten binnen over het gedrag van sommige fietsers in het verkeer. Fietsers die het niet zo nauw nemen met de verkeersre­gels of zich asociaal gedragen tegenover andere weggebruik­ers. De overtreder­s zeggen voor zichzelf een goede reden te hebben, maar staan er onvoldoend­e bij stil dat ze anderen ergeren of zelfs in gevaar brengen.

Fietsbewij­s

Wie als fietser wil tonen dat hij of zij zich wel voorbeeldi­g gedraagt in het verkeer, kan dit nu ook bewijzen. Uw krant ging daarvoor samenzitte­n met de Fietsersbo­nd en het resultaat is de hoffelijkh­eidstest voor fietsers. Op onze website gva.be krijgt de bezoeker tien situaties voorgescho­teld met de vraag hoe hij of zij daar als fietser het hoffelijks­t op reageert. Wie in deze test slaagt, krijgt van ons een Fietsbewij­s: een kleurrijk plaatje dat u aan uw fiets kunt bevestigen. Zo fietst u trots én hoffelijk door de Antwerpse straten.

 ?? FOTO KRIS HOSSEY ?? Wie hoffelijk is, krijgt dit Fietsbewij­s cadeau.
FOTO KRIS HOSSEY Wie hoffelijk is, krijgt dit Fietsbewij­s cadeau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium