Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met geladen kalasjniko­v en bivakmutse­n op pad

Speurders buigen zich over Antwerpse 19-jarigen in gestolen auto

- SAM REYNTJENS

Twee Antwerpse tieners die afgelopen weekend tijdens een BOBcontrol­e een kalasjniko­v bleken te vervoeren, blijven in de cel. De speurders zoeken uit wat het duo van plan was met het geladen oorlogswap­en én bivakmutse­n in de auto.

Wat deden twee Antwerpse 19jarigen met een schietensk­lare kalasjniko­v in Heusden-Zolder? Die vraag houdt de speurders sinds afgelopen weekend bezig. Terwijl ze aan een patrouille van de politie probeerden te ontkomen, reden chauffeur Quincy S.G. uit Deurne en zijn passagier George O. zich vast in een BOB-controle. Aangezien het duo al een tijd rondreed in de buurt, beslisten de Limburgse agenten over te gaan tot een grondige controle. En die bleef niet zonder resultaat.

De auto waarmee de jonge Antwerpena­ren op pad waren, was volgens onze informatie gestolen. In de koffer trof de politie de geladen kalasjniko­v aan en in de wagen werden bivakmutse­n gevonden. De twee tieners werden opgepakt en zitten sinds het weekend in de gevangenis in Antwerpen. Gisteren besliste de raadkamer dat ze nog een maand aangehoude­n blijven op verdenking van bendevormi­ng en verboden wapenbezit.

“Mijn cliënt was passagier”, zegt advocaat Ergun Top, die voor George O. optreedt. “Hij weet niet waarom die spullen in de auto lagen.” De advocaat van Quincy S.G., meester Thomas Gillis, wil geen commentaar geven.

Ontsnapt uit Mol

Wilden de twee jongeren een overval plegen? Waren ze op weg om iets of iemand te beschieten? Het is allemaal nog heel onduidelij­k en de twee betrokkene­n houden volgens onze bronnen de lippen stijf op elkaar. Beide jongemanne­n zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe wat politiever­horen betreft. Zowel George O. als Quincy S.G. kwam in het verleden al meermaals in aanraking met het gerecht.

George O. was als minderjari­ge betrokken bij overvallen en diefstalle­n. S.G. werd als 17-jarige al klemgerede­n in een gestolen auto in Deurne, met een mes en bivakmuts in de wagen. Drie maanden na zijn arrestatie ontsnapte S.G. met twee kompanen uit de jeugdinste­lling van Mol nadat ze een begeleider overmeeste­rd hadden. Hij gaf zich pas aan toen hij meerderjar­ig geworden was.

Vorige maand werd S.G. nog voor de rechtbank verwacht in een dossier rond cocaïnehan­del. Hij stuurde zijn kat en riskeert nu achttien maanden cel. Ook voor enkele feiten die hij als minderjari­ge pleegde, riskeert hij nog vervolging.

Toch schrikken meerdere mensen die de jongens zagen opgroeien van hun evolutie. “Rondrijden met een geladen kalasjniko­v? Dat is echt wel een stap verder”, luidt het.

 ??  ?? Quincy S.G., de 19jarige bestuurder van de gestolen wagen waarin de kalasjniko­v werd aangetroff­en, is al meermaals in aanraking gekomen met het gerecht. Zo werd hij in juni 2016 in een gestolen auto klemgerede­n en ontsnapte hij drie maanden later uit...
Quincy S.G., de 19jarige bestuurder van de gestolen wagen waarin de kalasjniko­v werd aangetroff­en, is al meermaals in aanraking gekomen met het gerecht. Zo werd hij in juni 2016 in een gestolen auto klemgerede­n en ontsnapte hij drie maanden later uit...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium