Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mozart was als genie voortduren­d met muziek bezig. Als mens dacht hij aan vrouwen en gokken.”

-

Vlaanderen. “Ruben vatte meteen het dramatisch­e element in het leven van Mozart. Hij acteert niet zomaar, hij voelt de muziek aan, en beleeft zo’n nummer terwijl hij zingt. Dichter bij Mozart kan je niet komen. Ik ben ook onder de indruk van het ensemble. Ze zingen en bewegen fantastisc­h. En ik ben ook heel tevreden als ik hoor hoe mijn muziek klinkt in het Nederlands”, stelt de componist tevreden vast. Voor Ruben is Mozart een droomrol: “Ik mag alles doen in dit personage en dat maakt het heel fijn om te spelen.”

bulkt van de bombast, eigen aan de Duitstalig­e musicals. Dat betekent overdonder­ende muziek en pompeuze kostuums. “We tonen Mozart als iemand die breekbaar is. Geen ster, maar een mens van vlees en bloed. Hierdoor

Bombast en intimiteit:

Mozart is de musical tegelijk ook heel intiem. En dat komt ook tot uiting in een aantal pakkende nummers”, voert Ruben aan.

Music Hall wil aanknopen met de gewoonte om het jaar uit te zwaaien met een megaproduc­tie die het grote publiek aanspreekt. En de legendaris­che Weense eindejaars­sfeer zit dit keer zelfs in de voorstelli­ng. “Vroeger en nu loopt door elkaar, dat merk je aan de muziek en ook aan de kostuums. oogt eigentijds, maar het ensemble draagt de klassieke jurken uit die periode. Ook visueel is

een echt spektakel”, belooft Ruben Van Keer.

Traditie:

Mozart

Mozart

 ?? De musical is eigentijds, maar het ensemble draagt de klassieke jurken uit de achttiende eeuw, de tijd van Mozart. ??
De musical is eigentijds, maar het ensemble draagt de klassieke jurken uit de achttiende eeuw, de tijd van Mozart.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium