Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boom en Lille vieren vurig Putteke Winter

-

brengen op Putteke Winter dan weer de legende van Papageno. Bevreemden­de figuren met vuur en acrobaten met licht leiden u daarbij door de bossen. Ook groene jongens zullen zich in Boom in de handen wrijven met Lanterfant­ers. Goliath, Gwendolien & Gerrit zijn op zoek naar het perfecte stukje afval om dit met hun machine te transforme­ren in een prachtig voorwerp.

De ijsberen uit Boom zullen naar jaarlijkse traditie in de ijskoude vijvers van De Schorre duiken en Volksterre­nwacht Urania wijdt u met zijn kijkers in de wondere wereld van de sterrenkun­de in. Om de sfeer erin te houden is er nog muziek van Klezmic Noiz, Stereomoon en Fanfaar Fatale.

Al enkele jaren een groot succes

in De Schorre vieren nu ook andere provincial­e domeinen Putteke Winter. Zo trekken ook de Lilse Bergen zaterdag (18u-22u) een winters kleed aan. Het clowneske vuurtheate­r van Barba Rossa combineert er elementen van vuurshow, clownerie en straatthea­ter tot een interactie­f spektakel. Ook Koning Winter is op pad, een man met een heel warm karakter, die zijn eigen sneeuw bij heeft. Een jeugdig zootje ongeregeld van de Lilse Fanfare zet het Vuurplein in vuur en vlam met een krachtig en verwarmend fanfareset­je, terwijl rond de vuurkorf rasechte vertellers u warm houden met spannende kabouterve­rhalen en Lilse sagen en legenden. Ten slotte wordt Putteke Winter in de Lilse Bergen om 22.30u afgesloten met een feestelijk vuurwerk.

www.puttekewin­ter.be, www.gezelligbu­iten.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium