Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen nu gewoon de familie steunen”

-

Het is moeilijk te vatten wanneer iemand van het ene moment op het andere overlijdt. Zeker als het een persoon is in de fleur van zijn leven. Het plotse overlijden van bakker Walter Van Landeghem (51) schokt niet alleen zijn naasten, maar ook veel van zijn trouwe klanten in SintMariab­urg (Ekeren) en wijde omgeving. Het overlijden van zijn moeder, enkele dagen daarvoor, maakt het drama voor de familie zo nodig nog groter.

Walter Van Landeghem en echtgenote Kristine worden door hun klanten in Mariaburg, Kapellen en omgeving geprezen voor hun lekkere pistolets, diverse broden en gebak. “Ik woon aan de overkant van de Kapelseste­enweg, maar ik had het er ’s zondags voor over om soms tot een half uur aan te schuiven voor mijn pistolets”, vertelt Steven De Schepper.

“Walter leverde zijn pistolets op zondag à la minute”, weet Sandra Van Riel. Sandra werkte 24 jaar samen met Walter. Zij was zowat zijn rechterhan­d in de bakkerij. “Als je de pistolets of broodjes vooraf bestelde, kreeg je ze zelfs warm mee.” Sandra is er het hart van in. “Maandag stonden we nog samen in het atelier. ‘Tot woensdag’, zei hij nog.”

Walter verhuisde met zijn bakkerij in 2011 van de Antwerpses­teenweg in Kapellen naar de hoek van de Weerstande­rsstraat en de Kapelstraa­t in Mariaburg. In Kapellen moest zijn atelier en winkel plaats maken voor de aanleg van een rotonde. “Mijn wereld stortte in”, vertelde hij toen aan uw krant. “Alles wat wij moeizaam opgebouwd hadden, wordt onherroepe­lijk vernietigd.”

Maar het bakkerskop­pel bleef niet bij de pakken zitten. Zij hadden nog een tweede vestiging in Mariaburg. Naast de bestaande winkel bouwden ze een nieuw atelier. Op 29 oktober 2011 hielden Walter en Kristine een opendeurda­g. De vernieuwde vestiging werd een succes. Vele klanten uit Kapellen bleven hun bakker trouw. Totaal onverwacht komt er een bruusk einde aan het succesverh­aal. Hoe het nu verder moet, weet ook Sandra Van Riel niet. “We laten de familie nu met rust. Waar we kunnen, willen we een steun zijn.”

Met het overlijden van Walter verdwijnt de laatste warme bakker in Mariaburg (kant Ekeren), tenzij een enthousias­te jonge bakker de zaak wil overnemen. “Hij kan er zo instappen”, zegt Sandra.

De uitvaart van Walter Van Landeghem en zijn moeder is op maandag 11 december om 11u in de kerk van O.-L.-Vrouw van Gedurige Bijstand in Sint-Mariaburg.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium