Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wraakactie tijdens uit de hand gelopen drugsfeest­je”

Vijf verdachten blijven aangehoude­n voor gruweldaad in Middelkerk­e

- DIRK COOSEMANS, DOMINIQUE JAUCQUET, TIM LESCRAUWAE­T, GEOFFREY SABBE

Het is erg om te zeggen, maar we hadden het voelen aankomen dat het fout zou aflopen met onze zoon. Hij was een drugsversl­aafde.” De adoptievad­er van M.P. (36), de man die afgelopen week in een stacaravan in Middelkerk­e om het leven werd gebracht, vermoedt net als de speurders dat zijn dood het gevolg is van een ontaard drugsfeest­je. Vijf verdachten blijven aangehoude­n.

Ze hadden met hun drieën afgesproke­n in een stacaravan op camping Marva III, een eind buiten het centrum van Middelkerk­e. Alain D. (43), zijn vriend Julien B. (28) en hun latere slachtoffe­r M.P. drinken die avond heel wat en gebruiken wellicht ook drugs. Op een bepaald moment loopt het uit de hand. Een van de twee vrienden zou met een mes uitgehaald hebben naar M. en hem de keel overgesned­en. Nadien hebben ze ook zijn geslachtsd­elen in brand gestoken. De aanleiding: M. zou Alain D. een pedofiel genoemd hebben, waarop die hem beschuldig­de van diefstal. Net na de moord duikt ook Romuald V., een andere vriend, op aan de caravan. Hij belooft het lichaam te doen verdwijnen. Hij belt rechtenstu­dente Kelly D. (20), die op dat moment met haar vriend Bruno C.(41) op de kerstmarkt in Namen rondloopt. ‘Soulmates’ Romuald en Kelly kennen elkaar vanop vakantie in Middelkerk­e. Bruno wil niet naar Middelkerk­e rijden, maar Kelly vindt dat ze haar vriend niet in de steek kan laten. Het koppel rijdt dus met de Seat van Kelly’s moeder naar Middelkerk­e, waar Romuald hen opwacht met het lijk. “Ik wou niet dat hij het lichaam in onze auto zou steken. Maar ik was zodanig overdonder­d dat ik het liet gebeuren”, zou Bruno aan de politie verklaard hebben. Even verderop, het is dan 3u ’s nachts, wordt het trio tegengehou­den door een politiepat­rouille. De agenten zijn achterdoch­tig als ze zien dat de drie inzittende­n hun vingers ingetapet hebben, om geen sporen na te laten. Bij een controle vinden ze het lijk van M.P. in de koffer.

Verslaafd sinds schooltijd

De politie kan Alain en zijn kompaan Julien snel daarna inrekenen. Volgens een verklaring van een van de betrokkene­n zou M.P. vermoord zijn omdat hij een “dief” was, maar de speurders gaan uit van een uit de hand gelopen drugsfeest­je. “Onze zoon had effectief problemen. Sinds zijn schooltijd zocht hij altijd drugs op. Hij is geplaatst geweest, stal geld, haalde drugs binnen, … Op zijn achttiende is hij hier vertrokken. We vrezen dat hij vermoord is omdat hij weer eens wat gestolen had. Het is beestachti­g wat ze met hem gedaan hebben. We zijn er kapot van, maar we wisten dat de politie hier ooit aan de voordeur zou staan met slecht nieuws.” M.P. laat een dochtertje na. “Dit heeft hij echt niet verdiend”, zegt een ex. “Hij is vorige week nog op bezoek gekomen en wilde zijn leven echt beteren. Maar ik weet ook dat hij zich bezighield met het verkopen van drugs. Was dit een afrekening in dat milieu?”

Problemati­sch gezelschap

Het gezelschap waarin M.P. zich bevond, is dan ook een problemati­sch groepje. Alain D., de homoseksue­le kok die zich tot moslim bekeerde, is verscheide­ne keren veroordeel­d geweest voor drugsdelic­ten en zat maanden in de gevangenis. Romuald V. werd veroordeel­d voor geweld. En Julien B. is volgens politiebro­nnen “de schrik van Middelkerk­e”, met allerlei delicten op zijn naam. Ze zijn allen afkomstig uit Wallonië en Brussel.

 ??  ?? FOTO RR Slachtoffe­r M.P.
FOTO RR Slachtoffe­r M.P.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium