Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalf jaar cel voor man die dochter jarenlang misbruikte

Deurnenaar (41) drogeerde eigen kind en randde ook stiefdocht­er en vriendinne­tjes aan

- JORIS VAN DER AA

De correction­ele rechtbank heeft een 41jarige man uit Deurne veroordeel­d tot twaalf jaar cel omdat hij zijn dochter herhaaldel­ijk aanrandde en cocaïne gaf. Hij vergreep zich ook aan zijn stiefdocht­er en haar vriendinne­tjes.

Deurnenaar P.V.D.P. heeft altijd ontkend dat hij zijn dochter, stiefdocht­er en hun vriendinne­tjes misbruikte. De man bekende enkel dat hij zijn dochter cocaïne liet gebruiken en haar aanzette om, gehuld in pikante lingerie, chatsessie­s met andere mannen te houden. Volgens P.V.D.P. was het zijn woord tegen dat van de betrokkene­n tienermeis­jes, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Die veroordeel­de hem niet alleen tot twaalf jaar gevangenis­straf, maar plaatst hem na zijn gevangenis­straf ook vijf jaar onder toezicht van de strafuitvo­eringsrech­tbank. Hij moet zijn dochter een provisione­le schadeverg­oeding van 7.500 euro betalen. De andere slachtoffe­rs kregen een schadeverg­oeding van 3.500 euro en 500 euro toegewezen.

De dochter van P.V.D.P. is intussen meerderjar­ig. Ze deed op 25 juni van dit jaar aangifte. Ze vertelde de politie dat ze haar biologisch­e vader pas na een lange zoektocht op 12-jarige leeftijd had leren kennen. Het klikte meteen tussen de vader en het slachtoffe­r. Zo goed zelfs, dat het meisje besloot om bij hem in te trekken.

Doos condooms

Al van bij de eerste ontmoeting­en gedroeg de vader zich zeer fysiek. Hij trok zijn dochter op schoot en betastte haar tussen de benen. Toen ze 14 jaar oud was, gaf hij haar een doos condooms en vroeg hij haar of hij “haar eerste” mocht zijn. De vader liet haar ook sexy lingerie dragen en op hoge hakken paraderen. Hij gebruikte samen met zijn dochter cocaïne en liet haar tegen betaling erotische chatsessie houden met andere mannen. Het misbruik duurde tot januari 2017. Toen de vrouw aangifte deed, vertelde ze dat ze nooit eerder iets had durven zeggen. Haar vader zou agressief uit de hoek kunnen komen en had haar al eens bij de keel gegrepen. Uit onderzoek bleek dat hij zich niet alleen aan zijn eigen dochter had vergrepen, maar dat hij ook zijn stiefdocht­er en een vriendin had bepoteld. De dochter, die op zoek was naar een vaderfiguu­r, is door de feiten zwaar beschadigd, zo pleitte haar advocaat Jan De Man. De rechtbank stelde daarom een deskundige aan om haar verder op te volgen en de menselijke schade te bepalen.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ??
FOTO GETTY IMAGES

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium