Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouw aan Zillion gestart

Appartemen­ten, hotel, supermarkt en parking op plek oude discotheek

-

A

an de Jan Van Gentstraat is vrijdag gestart met de bouw van onder meer appartemen­ten en een hotel op de plek waar vroeger discotheek Zillion was gevestigd.

Op die plek komt een bouwblok van 20.000 m² met 93 appartemen­ten, een hotel, een supermarkt, kantoren, een openbare parking en een nieuw benzinesta­tion.

Het hotel is een realisatie van de groep Cayman. Zij bouwen een Moxy-hotel (van Ikea en Marriott) met een groot terras op het gelijkvloe­rse niveau met een ingang aan de Bolivarpla­ats. Er komt ook een bar op het dak voor bewoners en gasten.

160 parkeerpla­atsen

Verder komt er in het bouwblok een supermarkt van Colruyt, een publieke parking uitgebaat door Apcoa met 160 parkeerpla­atsen, parkings voor de bewoners en een nieuw geïntegree­rd benzinesta­tion van Total. De toegang voor de ondergrond­se parking van het gebouw en de leveringen gebeuren via de Gentplaats. Omgeving op de schop Het project moet volledig klaar zijn in de tweede helft van 2019. Aansluiten­d wordt ook het publiek domein rond de nieuwbouw aangelegd. Het park Nieuw Zuid zal deels doorgetrok­ken worden tot aan de Jan van Gentstraat. Op die manier moet het zichtbaar en toegankeli­jk worden vanaf de Bolivarpla­ats. Het gaat om ongeveer bijna 10.000 m² extra publieke ruimte in de omgeving. Die klus moet in 2020 klaar zijn. In The Residence, zoals de nieuwbouw heet, is ondertusse­n al 60% van de appartemen­ten verkocht. PATRICK VAN DE PERRE

 ??  ?? Een impressie van de nieuwbouw aan de Jan van Gentstraat op het Zuid.
Een impressie van de nieuwbouw aan de Jan van Gentstraat op het Zuid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium